اگر گوشی هوشمند شما قاب محافظ ندارد یا کلا اعتقادی به استفاده از قاب گوشی یا گلس محافظ صفحه‌نمایش ندارید، خراش و ترک را هم باید بپذیرید و بدانید مدت زیادی نمی‌توانید صفحه‌نمایش یا بدنه گوشی را سالم و تمیز نگه دارید. تعمیرگاه‌های مجاز گوشی‌های همراه در سراسر جهان کم نیستند، اما آموزش تعمیر صفحه نمایش شکسته گوشی موبایل می‌تواند چند صد هزار تومان یا حتی چند میلیون تومان به نفعتان باشد! خودتان تعمیر صفحه‌نمایش گوشی را یاد بگیرید یا حداقل متقاعد شوید از یک محافظ صفحه‌نمایش استفاده کنید! 

نکته

دستورالعمل‌های این مقاله برای طیف گسترده‌ای از گوشی‌های موبایل ساخته شده توسط تولیدکنندگان مختلف کاربرد دارد.

دلایل شکستن صفحه‌نمایش گوشی

مهم نیست چقدر مراقب باشید، گاهی به طور کاملا تصادفی اتفاقی میفتد که صفحه نمایش گوشی‌تان به جایی برخورد می‌کند و می‌شکند. دلایلی که ممکن است صفحه‌نمایش گوشی به صورت جزئی یا عمقی آسیب ببیند عبارتند از:

  • افتادن روی سطح سخت مثل آسفالت خیابان یا سرامیک
  • نشستن روی گوشی موبایلتان وقتی در جیب عقب شلوارتان است. 
  • برخورد کردن با چیزی، در حالی که گوشی در جیب یا کیفتان است. 
  • استفاده از هر شی نوک تیز یا خطرناک به جای قلم

بهترین راه برای جلوگیری از ترک خوردن صفحه‌نمایش گوشی موبایل، استفاده از قاب و محافظ صفحه‌نمایش است. قاب‌های بی‌شماری برای گوشی‌های اندرویدی و آیفون وجود دارد و محافظ گلس نمایشگر در انواع مختلف به فروش می‌رسند و برای محافظت از صفحه‌نمایش گوشی شما طراحی و ساخته شدند.

هشدار

اگر مایعی از گوشی شکسته شما نشت می‌کند، احتمالا به خاطر آسیب دیدن باتری است. اگر چنین چیزی دیدید، به هیچ عنوان از گوشی استفاده نکنید و آن را داخل کیسه‌ای پلاستیکی بگذارید تا بتوانید آن را تعمیر کنید.

آموزش تعمیر و تعویض صفحه نمایش شکسته گوشی

در اولین قدم بستگی دارد صفحه‌نمایش گوشی شما چقدر آسیب دیده باشد. با توجه به میزان خرابی، ممکن است روش‌های مختلفی برای تعمیر و ترمیم نمایشگر داشته باشید.


از چسب بسته‌بندی استفاده کنید

یک قطعه کوچک از چسب (نوار) بسته‌بندی را برش دهید و آن را روی شکاف‌ها قرار دهید. اگر آسیب نمایشگر در کنار گوشی است، از یک چاقوی X-Acto (نوعی چاقوی ظریف برای برش) یا تیغ کاتر استفاده کنید تا چسب را برش دهید و به میزان لازم در شکاف‌ها و شکستگی‌ها قرار دهید.

از چسب فوق قوی (Super Glue) استفاده کنید

چسب سیانواکریلات (Cyanoacrylate glue)، معروف به چسب فوق قوی یا چسب فوری، می‌تواند ترک‌های کوچک و ظریف روی نمایشگر را مهر و موم کند. تا جایی که می‌توانید از این چسب کم استفاده کنید و چسب اضافی را با یک پنبه یا پارچه نرم با دقت و وسواس از روی نمایشگر پاک کنید. 

شیشه روی نمایشگر را تعویض کنید

اگر صفحه لمسی گوشی‌تان هنوز کار می‌کند، می‌توانید خودتان شیشه رویی نمایشگر را با قیمتی معقول خریداری کنید و آن را تعویض کنید. ابزار مورد نیاز برای تعمیر صفحه نمایش شکسته گوشی به مدل دستگاه شما بستگی دارد.

از نمایندگی بخواهید نمایشگر را تعویض کند

اگر گوشی شما هنوز شامل گارانتی می‌شود، تولید‌کننده یا نمایندگی برند گوشی ممکن است صفحه‌نمایش دستگاه شما را به صورت رایگان تعویض کند. اگر کارت گارانتی شما منقضی شده باشد، خدمات پس از فروش برند گوشی شما ممکن است صفحه‌نمایش گوشی را با قیمتی ارزان‌تر از تعمیرگاه‌های متفرقه تعمیر کند. البته باید این نکته را در نظر بگیرید که اکثر شرکت‌های گارانتی شامل خسارات تصادفی گوشی نمی‌شوند، اما می‌توانید هنگام خرید گارانتی، این موارد را هم اضافه کنید تا اگر روزی گوشی‌تان آسیب دید، خیالتان راحت باشد.

نکته

اگر آیفون دارید و می‌توانید گوشی را به شخصی در خارج از کشور برسانید، نمایندگی‌های اپل در کشورهای مختلف گزینه‌ها و شرایط خاصی را برای کاربران iOS قائل می‌شوند که می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید.

از شرکت مخابراتی خود بخواهید صفحه‌نمایش را تعمیر کند

البته چنین گزینه‌ای در ایران وجود ندارد، اما در بعضی کشورها شرکت‌های مخابراتی به مشتریان سیم‌کارت خود خدمات تعمیر تلفن با قیمتی پایین‌تر از بازار آزاد را ارائه می‌دهند. برای راهنمایی‌های بیشتر می‌توانید به وبسایت اپراتور سیم‌کارت خود مراجعه کنید یا با آن‌ها تماس بگیرید و از دفاتر آن‌ها بازدید کنید.

گوشی را به تعمیرگاه مجاز گوشی ببرید

اگر تعمیر صفحه نمایش شکسته گوشی کاری نیست که بتوانید از پس آن بر بیایید، باید آن را به تعمیرگاه‌های مجاز و قابل اعتماد گوشی موبایل بسپارید تا متخصصان این کار را برای شما انجام دهند. در خارج از کشور تعمیر یا تعویض صفحه‌نمایش می‌تواند چیزی بین ۵۰ تا ۲۰۰ دلار هزینه داشته باشد. در ایران این مبلغ چیزی بین چند صد هزار تا چند میلیون است. اگر صفحه‌نمایش لمسی هم از کار افتاده باشد، این مبلغ بیشتر خواهد شد.

گوشی را بفروشید

اگر می‌خواستید گوشی جدید بگیرید یا در فکر ارتقا یا تعویض گوشی بودید و یا اگر هزینه تعمیر صفحه‌نمایش گوشی‌تان خیلی زیاد می‌شود، بهتر است گوشی را بفروشید و از پول آن برای خرید گوشی جدید استفاده کنید. وب‌سایت‌هایی مثل دیوار یا شیپور یا فروشگاه‌های موبایل در سراسر کشور محل خوبی برای فروش گوشی‌های کارکرده و آسیب‌دیده هستند و گوشی شما را با قیمتی منصفانه خریداری می‌کنند. گوشی خراب خود را بفروشید و یک دستگاه جدید بخرید! اما این بار اولین کاری که می‌کنید، یک قاب محافظ و یک محافظ صفحه‌نمایش برای آن بخرید تا دیگر متحمل ضرر نشوید.