آنر ۱۰ لایت یکی از گوشی‌های میان‌رده آنر است و امیدوار بود بتواند مثل آنر ۱۰ اصلی موفقیت‌های زیادی به دست آورد. با وجود اینکه از عرضه این گوشی به بازار حدود دو سال می‌گذرد، اما هنوز یکی از گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی محبوب است و به نظر می‌رسد آنر توانسته موفق شود. حالا باید دید چرا آنر تصمیم گرفته نسخه لایت یکی از محبوب‌ترین گوشی‌های هوشمند خود را بسازد. در نقد و بررسی آنر ۱۰ لایت با موبایلتو همراه باشید.

ویژگی‌هایی که باعث شده این گوشی یک نسخه لایت از یک گوشی پرچم‌دار باشد، از تغییر تراشه شروع شده، به دوربین رسیده و با مجموعه اتصالات خاتمه پیدا کرده است. اما اصلا به این معنی نیست که این گوشی بد یا ضعیف است. 

مزایا

  • طراحی ارگونومیک 
  • بلندگوهای قوی با صدای بسیار بلند
  • طول عمر باتری خوب
  • صفحه‌نمایش بزرگ
  • پردازنده Kirin 710 با عملکرد خوب
  • رابط کاربری قابل تغییر با قابلیت‌های زیاد

معایب

  • بدنه پلاستیکی
  • عدم پشتیبانی از شارژ سریع
  • عملکرد متوسط دوربین
  • عدم وجود لرزشگیر اپتیکال تصویر 
  • عدم وجود فیلم‌برداری 4K
  • درگاه قدیمی micro-USB

طراحی و ساخت؛ زیبایی ۳۶۰ درجه

به طور طبیعی، آنر ۱۰ لایت برخی از ویژگی‌های طراحی را از خواهر گران‌قیمت‌تر خود یعنی آنر ۱۰ (Honor 10) وام گرفته است و در عین حال جزئیات منحصر به فردی هم دارد. هم‌چنین همان‌طور که انتظار می‌رود، آنر ۱۰ لایت متریال گران‌قیمت و برتر را حذف کرده و در عوض از یک بدنه پلاستیکی ساخته شده است. البته این بدنه پلاستیکی چیزی از زیبایی و طراحی ظریف گوشی کم نمی‌کند. به همین دلیل است که تصمیم گرفتیم در اولین قسمت نقد و بررسی آنر ۱۰ لایت به بررسی بدنه و طراحی گوشی بپردازیم.

Design, build

در نمای روبرو، به لطف تغییر مکان سنسور اثر انگشت به قاب پشتی و وجود ناچ یا بریدگی باریک‌تر، شاهد یک گوشی هوشمند با نمایشگر تمام‌صفحه زیبا هستیم و می‌توان گفت آنر ۱۰ لایت جزو اولین گوشی‌هایی بود که نمایشگر با نسبت بالای صفحه‌نمایش به بدنه را به گوشی‌های خود اضافه کرد. 

در حالی که آنر ۱۰ ناچ یا بریدگی گسترده‌ای در بالای نمایشگر داشت، اما نسخه لایت، بریدگی لایتی هم دارد که با ابعاد و طراحی آن هماهنگ است. حاشیه‌های بالایی و کناری نمایشگر نازک و متقارن هستند، اما حاشیه پایین ما را متعجب کرد. این حاشیه یکی از باریک‌ترین حاشیه‌های موجود در گوشی‌های میان‌رده و این بازه قیمتی است. روی این لبه چراغ LED اعلان‌ها هم قرار گرفته که در نوبه خود بسیار زیبا و دوست‌داشتنی است. وقتی این چراغ کوچک روشن می‌شود، بسیار عالی به نظر می‌رسد و حس یک گوشی پرچم‌دار را دارد.

مثل اکثر گوشی‌ها، دکمه پاور و کنترل صدا روی لبه سمت راست قرار دارد و با توجه به ابعاد گوشی، دسترسی به این دکمه‌ها بسیار راحت است. درگاه سیم‌کارت و میکروفون با قابلیت حذف صداهای مزاحم محیط در لبه بالایی آنر ۱۰ لایت قرار گرفته و درگاه ۳.۵ میلی‌متری صدا و درگاه microUSB برای شارژ و انتقال اطلاعات در لبه پایینی گوشی جا خوش کرده‌اند.

همان‌طور که در ابتدای نقد و بررسی آنر ۱۰ لایت گفتیم، قاب پشتی از پلاستیک ساخته شده و محل قرارگیری سنسور اثر انگشت هم هست. دوربین دوگانه هم گوشه بالا سمت چپ قرار دارد. بدنه پلاستیکی این گوشی اصلا حس و حال ارزان و بی‌کیفیت بودن به این گوشی نمی‌دهد و گرادیان آبی نقره‌ای واقعا جذاب و زیباست. البته، به خاطر براق بودن قاب پشتی، اثر انگشت و لکه به راحتی روی آن مشخص می‌شود و بهتر است از یک قاب محافظ برای آن استفاده کنید.

صفحه‌نمایش؛ روشن و مینیمالیستی

در این قسمت از نقد و بررسی آنر ۱۰ لایت به بررسی نمایشگر می‌پردازیم. این گوشی یک نمایشگر کاملا معمولی و رایج از نوع IPS LCD دارد که بریدگی کوچکی در بالای آن دیده می‌شود و به هیچ عنوان مزاحم فیلم دیدن یا بازی کردن نیست. اگر خواستید می‌توانید آن را پنهان کنید و فقط سوراخ دوربین سلفی مشخص باشد. در بررسی این گوشی متوجه شدیم وقتی پس‌زمینه رنگ روشن، مثلا سفید داشته باشد، کمی از رنگ‌ها بیش از حد در اطراف بریدگی جمع می‌شوند و اصطلاحا «خون‌ریزی نوری» (Light Bleed) جزئی و کمی را می‌توان مشاهده کرد. اما این مسئله شاید به چشم کاربران عادی اصلا دیده نشود و مشکلی هم نباشد.

نمایشگر ۱۰ لایت

با این حال، شما گوشی هوشمندی خواهید داشت که وضوح استاندارد ۲۳۴۰x۱۰۸۰ پیکسل و تراکم پیکسلی ۴۱۵ پیکسل در هر اینچ را دارد. این نمایشگر ۶.۱۹ اینچ است و برای اینکه مقایسه‌ای کرده باشیم، نمایشگر آنر ۱۰ اصلی، کوچک‌تر و ۵.۸۴ اینچ است. بنابراین اگر می‌خواهید گوشی با نمایشگر بزرگ‌تری داشته باشید، بهتر است آنر ۱۰ لایت را انتخاب کنید.

باتری 

گوشی آنر ۱۰ لایت یک باتری فوق‌العاده ۳۴۰۰ میلی‌آمپرساعتی دارد و این باتری دقیقا همان گزینه‌ای است که در خواهر پرچم‌دار و گران‌قیمتش هم استفاده شده است. بنابراین می‌توانیم نتایج تقریبا مشابهی را شاهد باشیم. 

با وجود اینکه نمایشگر آنر ۱۰ لایت از آنر ۱۰ بزرگ‌تر است و قاعدتا باید باتری بیشتری مصرف کند، اما در مکالمه 3G در مقایسه با آنر ۱۰ شارژدهی بیشتری داشت. علاوه بر آن زمان وبگردی و پخش ویدیو هم بین دو گوشی بسیار نزدیک به هم بود. با تست تمام موارد، باید بگوییم طول عمر باتری خوب و بالاتر از حد متوسط برای گوشی‌هایی با این قیمت و رده کاربری است.

تست باتری آنر ۱۰ لایت

متاسفانه این گوشی از هیچ نوع فناوری شارژ سریع پشتیبانی نمی‌کند و در جعبه این گوشی هم شارژر دیواری ۵ولت/۲آمپر یا به عبارتی ۱۰ وات وجود ندارد. باتری آنر ۱۰ لایت در نیم ساعت ۳۳ درصد باتری (از صفر درصد) را شارژ می‌کند و در یک ساعت حدود ۷۰ درصد باتری شارژ می‌شود.

نرم‌افزار و کارایی؛ اندروید ۹ با رابط کاربری EMUI 9.0

با توجه به سال ساخت آنر ۱۰ لایت و همان‌طور که انتظار می‌رود، این گوشی با اندروید ۹ و رابط کاربری اختصاصی هوآوی یعنی Huawei EMUI عرضه شده و بر خلاف بسیاری از گوشی‌های میان‌رده موجود در بازار، در زمان خودش با جدیدترین و بهترین نسخه اندروید ۹ (پای) عرضه شد. رابط کاربری همراه اندروید هم در زمان خودش جدیدترین به‌روزرسانی را داشت. 

سخت‌افزار و عملکرد

در این قسمت از نقد و بررسی آنر ۱۰ لایت به سخت‌افزار و عملکرد آن می‌رسیم. آنر ۱۰ لایت همان‌طور که مشخص است از یک تراشه میان رده استفاده می‌کند. تراشه HiSilicon Kirin 710 یک تراشه میان‌رده اما با ارزش است. این پردازنده هشت‌هسته‌ای است و به صورت دو خوشه ۴ تایی پیکربندی شده است. چهار هسته بزرگ ۲.۲ گیگاهرتزی Cortex-A73 و چهار هسته کوچک‌تر ۱.۷ گیگاهرتزی Cortex-A53 ساختار این پردازنده را شکل می‌دهند. پردازنده گرافیکی این گوشی هم Mali-G51 است و تمام پردازنده بر پایه معماری ۱۲ نانومتری طراحی و ساخته شده است. 

وقتی صحبت از حافظه و رم می‌شود، این گوشی ۳ یا ۴ گیگابایت رم و ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی دارد. 

دوربین؛ دوگانه میان‌رده

در این قسمت از نقد و بررسی آنر ۱۰ لایت ، به دوربین می‌رسیم. آنر ۱۰ لایت از یک دوربین دوگانه بهره برده است، دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسل با گشودگی دریچه دیافراگم f/1.8 و فوکوس خودکار تشخیص فاز است. دوربین دوم یک سنسور ۲ مگاپیکسلی است که فقط برای تشخیص عمق استفاده می‌شود و برای عکاسی پرتره و تشخیص سوژه از پس‌زمینه به کار می‌رود. 

دوربین سلفی یک سنسور ۲۴ مگاپیکسلی با گشودگی دریچه دیافراگم f/2.0 دارد. هر چه دریچه دیافراگم کوچک‌تر باشد، برای عکاسی در محیط‌های کم‌نور بهتر عمل می‌کند. 

دوربین آنر ۱۰ لایت

هیچ‌کس از دوربین آنر ۱۰ لایت انتظار عکاسی فوق‌العاده ندارد، چون با وجود این قیمت و رده کاربری، دوربین‌های فوق‌العاده‌ای هم روی این گوشی‌ها قرار نمی‌گیرد. در ادامه نقد و بررسی آنر ۱۰ لایت با هم کیفیت عکس‌ها و عملکرد دوربین را بررسی می‌کنیم. 

برنامه پیش‌فرض دوربین ساده و استاندارد و کار کردن با آن راحت است. در حالت پیش‌فرض، می‌توانید گزینه هوش مصنوعی (AI) و تصاویر متحرک (عکاسی زنده) را ببینید. گزینه تنظیمات در گوشه بالا سمت راست برای تنظیمات پیشرفته‌تر مثل وضوح تصویر، تگ GPS و گزینه عکاسی با لبخند را فعال کنید. 

کیفیت عکس

در کل کیفیت تصاویر ثبت شده توسط دوربین آنر ۱۰ لایت خوب است و رنگ‌های دلپذیری دارد. عکس‌ها در نور طبیعی و کافی کمی نویز دارند. البته با وجود هوش مصنوعی به تدریج قابلیت دوربین بهتر می‌شود و می‌توانید عکس‌های بهتری بگیرید. دامنه دینامیکی هم یکی از مواردی است که باید بهبود پیدا کند. 

نظرمان درباره عکاسی پرتره با دوربین آنر ۱۰ لایت مثبت است و عکس‌هایی که گرفته می‌شود تحسین‌برانگیز است. سوژه به خوبی از پس‌زمینه جدا می‌شود و رنگ‌ها به خوبی تفکیک می‌شوند. البته تار شدن پس‌زمینه در بعضی موارد بیش از حد است و کمی حالت غیر طبیعی به عکس‌ها می‌دهد. اما در کل عکاسی پرتره با آنر ۱۰ لایت تجربه خوبی است که از یک گوشی میان‌رده حاصل می‌شود.

سلفی گرفتن با دوربین آنر ۱۰ لایت هم در حد و اندازه خودش خوب است، ولی به خاطر فقدان فوکوس خودکار، شاید تنظیم یک کادر و وضوح مناسب، زمان‌بر باشد. شفافیت عکس‌ها برای یک لنز ۲۴ مگاپیکسلی کمی پایین به نظر می‌رسد و رنگ‌ها کمی بی‌رنگ و مرده هستند. اما باز هم تکرار می‌کنیم، با توجه به قیمت و رده کاربری، این گوشی عملکرد خوبی دارد.

نمونه عکس آنر ۱۰ لایت

همان‌طور که انتظار می‌رود، عکاسی در محیط‌های کم‌نور و در شب تجربه فوق‌العاده‌ای نخواهد بود. نویز تصاویر در عکس‌های ثبت شده بیشتر است و جزئیات کم‌تر نمایش داده می‌شوند. هم‌چنین از آن‌جایی که لرزشگیر نوری تصویر هم در این دوربین‌ها وجود ندارد، یک لرزش کوچک دست می‌تواند نتیجه را بدتر هم بکند.

با کمال تعجب، آنر ۱۰ لایت هیچ‌نوع فیلم‌برداری 4K ندارد و حداکثر کارایی دوربین ضبط ویدیوهایی با کیفیت ۱۰۸۰ و سرعت ۳۰ و گزینه اختیاری ۶۰ فریم بر ثانیه است. باز هم تکرار می‌کنیم که این دوربین لرزشگیر اپتیکال ندارد و هنگام فیلم‌برداری هم باید اعصاب قوی و دستان ثابتی داشته باشید. 

جمع‌بندی؛ خیلی خوب اما عالی نه!

در جمع‌بندی نقد و بررسی آنر ۱۰ لایت باید بگوییم این گوشی امکانات و ویژگی‌های زیادی برای عرضه دارد، اما کاملا عالی و بی‌نقص نیست. این گوشی در بازار رقابت گوشی‌های میان‌رده کار سختی در پیش دارد و البته با وجود ظاهر زیبا و عملکرد خوبش می‌تواند دل کاربران عادی را ببرد. این گوشی برای کاربران سخت‌گیر یا نکته‌سنج خوب نیست. برای کسانی خوب است که کار سنگینی با گوشی ندارند و از دوربین و نمایشگر هم انتظار زیادی ندارند. اعضای مسن‌تر خانواده، گوشی‌اولی‌ها، نوجوانان و کسانی که یک گوشی یدک یا گوشی هوشمند ساده و در عین حال خوب می‌خواهند، می‌توانند بازار هدف آنر ۱۰ لایت باشند. با گذشت دو سال از عرضه این گوشی، دیوایس‌های میان‌رده زیادی به بازار آمده‌اند که کیفیت ساخت بهتر، امکانات بیشتر و عملکرد بهتری دارند و می‌توانند گزینه خرید باشند. اما اگر یک گوشی خوب و ساده و زیبا می‌خواهید که بدنه براق و خوش‌رنگش نظر همه را جلب کند، آنر ۱۰ لایت می‌تواند گزینه خوبی باشد.