طی چند سال گذشته، هوآوی با تولید گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار که تعادل خوبی بین مشخصات، عملکرد، طراحی و دوربین‌های شگفت‌انگیز دارد، همه را تحت تاثیر قرار داده است. با این حال از اواسط سال ۲۰۱۹ این شرکت چینی مورد تحریم‌ها و ممنوعیت‌های مختلف ایالات متحده آمریکا قرار گرفت و باعث شد دسترسی به خدمات و برنامه‌های گوگل را از دست بدهد. هوآوی مجبور شد به تولید اپ‌استور و برنامه‌های نرم‌افزاری خود بپردازد و همه‌چیز از سری Mate 30 سال گذشته آغاز شد.

در این مقاله قرار است به نقد و بررسی هوآوی میت ۴۰ پرو بپردازیم که یکی از جدیدترین تولیدات این شرکت است.

حالا که سال ۲۰۲۰ تقریبا تمام شده، باید ببینیم در چند ماه گذشته چه چیزهایی در هوآوی تغییر کرده و اینکه چقدر توانستیم با Huawei Mobile Services به جای خدمات گوگل کنار بیاییم.

با ما همراه باشید.

طراحی و ساخت ؛ با کیفیت و جذاب

در دریای تلفن‌های هوشمند که همگی طراحی شیشه‌ای و مشابهی دارند، طراحی میت ۴۰ پرو به حدی برجسته و متفاوت است که کاملا چشمگیر است و هر کسی با دیدن آن متوجه این تفاوت می‌شود. البته این طراحی تا حدی به مشخصات آن برمی‌گردد. انحنای صفحه‌نمایش و تاثیر آن روی قاب و دکمه‌ها، ماژول دایره‌ای شکل دوربین‌های پشت گوشی و طراحی قرصی شکل دوربین سلفی، همه و همه باعث شدند طراحی این گوشی کاملا متفاوت باشد. 

برای رسیدن به این هدف، راه ساده‌ای وجود ندارد، چون طراحی جسورانه و متفاوت از سایر گوشی‌های بازار چیزی است که ریسک بالایی لازم دارد و طراحان گوشی باید این خطر را بکنند و البته طراحان هوآوی میت ۴۰ پرو این کار را کردند و نتیجه هم گرفتند. طراحی این گوشی کاملا نشان می‌دهد این دستگاه یک پرچم‌دار است.

طراحی میت ۴۰ پرو

وقتی صحبت از کیفیت و فیدبک کلی کار کردن با این گوشی می‌شود، نیازی به توضیح زیادی نیست. این گوشی یک نسخه پرمیوم، بالارده و با کیفیت است. انحنای نمایشگر بسیار چشمگیر است. انحنای نمایشگر باعث شده دکمه‌های پاور و کنترل صدا به سمت عقب گوشی متمایل شوند. تغییر طراحی و جایگاه دکمه‌ها باعث نشده عملکرد یا کیفیت گوشی پایین بیاید. با توجه به طراحی نمایشگر، قاب فلزی به طرزی باورنکردنی کوچک است، اما هم‌چنان حس محکم و بادوام بودن را القا می‌کند و دست گرفتن گوشی حس فوق‌العاده‌ای به شما می‌دهد.

در نقد و بررسی هوآوی میت ۴۰ پرو درباره طراحی صحبت می‌کنیم. برش قرصی‌شکل دوربین سلفی و سنسور تشخیص چهره در میت ۴۰ پرو بزرگ است و یکی از قسمت‌های ناخوشایند طراحی این گوشی است، حتی اگر این طراحی باعث شود گوشی شما در خیابان و به چشم دیگران و در دستتان یک گوشی متفاوت و متمایز به نظر برسد. البته این طراحی باعث شده قاب‌بندی عکس‌های سلفی بهتر شود و هم‌چنین وجود سنسور مجزا برای تشخیص چهره و استفاده از فناوری بایومتریک باعث شده این گوشی یکی از امن‌ترین روش‌های آنلاک کردن گوشی و تشخیص چهره را در میان گوشی‌های اندروید داشته باشد و بعد از گوشی‌های آیفون قرار بگیرد. 

گوشی هوآوی میت ۴۰ پرو یک گوشی بزرگ و سنگین است و همین دو عامل باعث شده یک گوشی پرمیوم باشد، هر چند ممکن است برای برخی از افراد، به خصوص کسانی که دستان کوچک‌تری دارند، کمی ناخوشایند باشد. البته تمام منتقدان از ابعاد این گوشی استقبال کردند، اما وزن این گوشی یکی از نکات منفی آن است که فقط برای چند دقیقه می‌توانید به طور مداوم از آن استفاده کنید. البته وزن آن قابل تحمل است و طراحی و ابعاد آن به قدری هنرمندانه و مهندسی‌شده انجام شده که امکان ندارد دستتان به اشتباه روی صفحه‌نمایش خمیده کناره‌های گوشی بخورد. بنابراین با وجود وزن زیاد و ابعاد بزرگ، می‌توانید به راحتی با آن کار کنید.

میت ۴۰ پرو

در نقد و بررسی هوآوی میت ۴۰ پرو به جرات می‌توان گفت پشت گوشی یکی از بهترین و زیباترین جزیره‌ها یا ماژول‌های دوربین را دارد. از آنجایی که حلقه در مرکز قاب پشتی قرار گرفته، تقارن زیبایی به وجود آمده و قرارگیری سنسورهای دوربین هم به این تقارن اضافه کرده است. هم‌چنین چون این حلقه خیلی بزرگ است، وقتی گوشی روی میز است و می‌خواهید تایپ کنید، هیچ لرزش یا لق زدنی حس نمی‌شود. اما چون حلقه کمی برآمدگی دارد، اگر بخواهید از دو گوشه دستگاه، یعنی سمت چپ و راست استفاده کنید، لرزش نسبتا زیادی احساس می‌شود.

گوشی هوآوی میت ۴۰ پرو دو بلندگو دارد و خروجی صدای آن‌ها عالی است. صدای بلند و با کیفیت عالی که از فضای کوچکی خارج می‌شود، واقعا حیرت‌انگیز است و باید هوآوی را به خاطر ساخت چنین بلندگوهایی تحسین کرد. به جرات می‌توانیم بگوییم این بلندگوها جزو چهار بلندگوی برتر در گوشی‌های هوشمند موجود در بازار است. 

صفحه‌نمایش ؛ نوآورانه و جذاب

در ابتدای نقد و بررسی هوآوی میت ۴۰ پرو ، درباره نمایشگر جسورانه این گوشی صحبت کردیم. این نمایشگر یکی از منحنی‌ترین نمایشگرهای موجود در تلفن‌های هوشمند است. اما هرگز قرار نیست به طور تصادفی آن را لمس کنید و هیچ مشکلی برای کار کردن با این گوشی نخواهید داشت. شاید الان طرفداران سامسونگ و کسانی که تجربه کار کردن با صفحه‌های منحنی گوشی‌های سامسونگ را داشتند، بگویند این نمایشگرها قبلا هم بوده و هوآوی کار خاصی نکرده است! اما تنها چیزی که می‌توانیم بگوییم این است که باید در برابر هوآوی سر تعظیم فرود آورد، چرا که میت ۴۰ پرو تنها گوشی هوشمندی است که صفحه‌نمایش خمیده (آن هم تا این حد) دارد و کار کردن با آن حتی یک درصد هم مشکل‌ساز نمی‌شود.

حالا که درباره طراحی نمایشگر صحبت کردیم، باید بگوییم در نقد و بررسی هوآوی میت ۴۰ پرو فهمیدیم این گوشی یک نمایشگر خارق‌العاده دارد. کیفیت نمایشگر دقیقا همان‌چیزی است که همه از یک گوشی پرچم‌دار انتظار دارند. روشنایی نمایشگر به قدری زیاد است که زیر نور مستقیم خورشید هم به راحتی می‌توان محتوای آن را دید و در شب و محیط‌های کم‌نور هم به خوبی با شرایط محیط تطابق پیدا می‌کند و ذره‌ای باعث ناراحتی چشم نمی‌شود. 

سنسور اثر انگشت میت ۴۰ پرو زیر نمایشگر قرار گرفته و یکی از بهترین گزینه‌هایی است که در حال حاضر در بازار وجود دارد. این سنسور جایی قرار گرفته که انگشت شست شما به طور عادی و بعد از گرفتن گوشی آن‌جا قرار می‌گیرد. این حسگر بسیار سریع و دقیق است و در تمام موارد به خوبی پاسخ می‌دهد. این گوشی روش دیگری هم برای آنلاک کردن گوشی دارد و آن هم گزینه‌ای است که در ابتدای نقد و بررسی هوآوی میت ۴۰ پرو به آن اشاره کردیم. سنسور تشخیص چهره دارد که از فناوری سه‌بعدی استفاده می‌کند و به این معنی است که با عکس یا شخصی شبیه شما گول نمی‌خورد و امن‌ترین و بهترین سیستم فیس آنلاک را در گوشی‌های اندرویدی دارد. از آنجایی که فناوری به دوربین متکی نیست و برای خود سنسور اختصاصی دارد، در شب و محیط‌های کم‌نور به خوبی عمل می‌کند و بسیار سریع است. 

سخت‌افزار و عملکرد ؛ قدرتمند و روان

در این قسمت از نقد و بررسی هوآوی میت ۴۰ پرو به سخت‌افزار و عملکرد آن می‌پردازیم. پردازنده کایرین ۹۰۰۰ (Kirin 9000) که مسئولیت پردازش اطلاعات را در این گوشی به عهده دارد، یک غول به تمام معناست و اولین تراشه‌ای است که با معماری ۵ نانومتری و برای گوشی‌های اندرویدی عرضه شده است. در مقایسه با اکثر گوشی‌هایی که سال بعد عرضه می‌شوند و پردازنده اگزینوس ۲۱۰۰ یا اسنپدراگون ۸۸۸ دارند، این گوشی یک ابر قدرت است. 

قدرتمند و بالارده بودن کایرین ۹۰۰۰ به این معنی است که هیچ کاری برایش سخت و سنگین نیست و هر کاری از آن بخواهید انجام می‌دهد، هر بازی موبایلی را بخواهید می‌توانید نصب کنید و کار کردن با این گوشی یک تجربه فوق‌العاده خواهد بود.

باتری و شارژدهی ؛ عظیم و با دوام

طول عمر باتری در میت ۴۰ پرو واقعا فوق‌العاده است. به جرات می‌توانیم بگوییم شارژدهی این گوشی خارق‌العاده بود و در مقایسه با گوشی‌های دیگر بازار یک گزینه عجیب و بی‌رقیب به حساب می‌آید. با وجود باتری ۴۴۰۰ میلی‌آمپرساعتی، این گوشی بیش از هشت ساعت کار کردن مداوم با گوشی را تأمین می‌کند و اگر کار سبک با گوشی انجام دهید، به راحتی ۹ ساعت یا بیشتر هم کار مداوم خواهد داشت. با کاربری نرمال و معمولی، یک روز کامل شارژدهی دارد و باز هم در انتهای روز میزان قابل توجهی باتری ذخیره خواهد داشت. 

با وجود شارژر ۶۶ واتی که در جعبه این گوشی وجود دارد، باتری در مدت ۴۵ دقیقه از صفر به صد می‌رسد و این هم یکی از مواردی است که در نقد و بررسی هوآوی میت ۴۰ پرو باید هوآوی را به خاطرش تحسین کرد. 

دوربین، دوربین، دوربین!

به آخرین قسمت نقد و بررسی هوآوی میت ۴۰ پرو و در واقع یکی از جذاب‌ترین قسمت‌های آن رسیدیم. نمی‌دانیم چرا هوآوی میت ۴۰ پرو با وجود قابلیت‌ها و امکانات فوق‌العاده، لرزشگیر اپتیکال تصویر ندارد. این گوشی گران است و گوشی‌های هم‌رده و هم‌قیمت آن OIS دارند و میت ۴۰ پرو ندارد و این واقعا عجیب است. برنامه دوربین به اندازه کافی خوب است و به شما این امکان را می‌دهد تا عکس‌های فوق‌العاده‌ای بگیرید، اما قطعا اگر لرزشگیر اپتیکال هم وجود داشت، همه‌چیز بهتر می‌شد. 

این گوشی در قاب پشتی و در ماژول دایره‌ای دوربین، سه لنز ۵۰ مگاپیکسلی اصلی عریض، یک لنز تله‌فوتوی ۱۲ مگاپیکسلی و یک لنز ۲۰ مگاپیکسلی فوق عریض دارد که همه آن‌ها برند لایکا (Leica) را یدک می‌کشند و یکی از بهترین دوربین‌های حال حاضر در بازار گوشی‌های موبایل هستند.

دوربین سلفی این گوشی دوگانه است و هر کدام از آن‌ها ۱۳ مگاپیکسلی هستند و از فناوری TOF 3D برای تشخیص عمق و سنسور بایومتریک استفاده می‌کنند. 

دوربین میت ۴۰ پرو

تصاویری که در نور روز گرفته شدند، عالی بودند! به معنای واقعی کلمه عالی بودند! رنگ‌های غنی، جزئیات دقیق و پایین‌ترین حد نویز که باعث می‌شود تصاویر شفاف، واضح و عالی به نظر برسند. لنز فوق عریض گوشی به خوبی از پس مسئولیت‌هایش در ثبت تصاویر با زاویه دید زیاد برمی‌آید و دامنه دینامیکی و رنگ‌ها عالی هستند. لنز تله‌فوتو هم به خوبی عمل می‌کند و جزئیات ثبت شده در تصاویر، دقت بالای این لنز را اثبات می‌کند. 

در محیط‌های کم‌نور، برای بعضی گوشی‌ها، مثل گوشی‌های شیائومی، به همه پیشنهاد می‌کردیم حالت شب (Night Mode) را فعال کنند. اما در نقد و بررسی هوآوی میت ۴۰ پرو باید بگوییم این قضیه کاملا برعکس است. حالت اتوماتیک دوربین به حدی خوب است که هیچ دلیلی ندارد بخواهید از حالت شب استفاده کنید. شاید گفتن و نوشتن این جمله کمی عجیب باشد، اما تصاویر ثبت شده با حالت خودکار این گوشی در شب بی‌نهایت خوب است. سایه‌ها، دامنه دینامیکی، رنگ‌ها، جزئیات و بالانس رنگ سفید و مشکی به حدی دقیق و حساب‌شده است که جای هیچ ایرادی نمی‌گذارد. 

عکاسی شب میت ۴۰ پرو

دوربین سلفی هم به خوبی عمل می‌کند و می‌توانید عکس‌های با کیفیت و با سه درجه زوم که به آن‌ها کلوس‌آپ، عریض و فوق عریض می‌گوییم ثبت کنید. این سه درجه زوم باعث شده این دوربین یکی از بهترین دوربین‌های سلفی در گوشی‌های اندروید باشد. عکس‌های ثبت شده رنگ و جزئیات خوبی دارند و دامنه دینامیکی، گرمی رنگ پوست و جزئیات به خوبی نشان داده می‌شوند. 

جمع‌بندی؛ بهترین دستاورد هوآوی

در پایان نقد و بررسی هوآوی میت ۴۰ پرو ، باید نتیجه‌گیری کنیم که این گوشی یک پرچم‌دار همه‌فن‌حریف است که از پس هر کاری برمی‌آید و یکی از بهترین گوشی‌های موجود در بازار است. البته نکاتی درباره این گوشی وجود دارد که شاید بخواهید برای خرید آن کمی بیشتر فکر کنید. نبود خدمات گوگل و گوگل‌پلی یکی از مواردی است که شاید خیلی‌ها را ناامید کند، اما دوربین‌های عالی، طراحی زیبا و باکیفیت، نمایشگر بی‌نظیر، بلندگوهای قدرتمند، سخت‌افزار جدید و قوی و کاربری کلی عالی، مواردی هستند که برای خرید این گوشی انگیزه کافی را به شما خواهند داد.