گاهی اوقات حس می‌کنیم سال آشفته و وحشتناک ۲۰۲۰ هرگز به پایان نخواهد رسید! اما هوآوی امیدوار است. این کمپانی مدت‌هاست به پیشرفت و روزهای بهتر امید دارد. گوشی جدید این شرکت یعنی P Smart 2021 یک ماه پیش معرفی شد و حالا امروز در موبایلتو به نقد و بررسی هوآوی پی اسمارت ۲۰۲۱ یا همان Y7a خواهیم پرداخت. البته باید این نکته را ذکر کنیم که پی اسمارت ۲۰۲۱ در بعضی کشورها و بازارها با نام Y7a فروخته می‌شود و از لحاظ طراحی و مشخصات سخت‌افزاری یکسان است و اغلب به عنوان یک گوشی نام برده می‌شود، اما این بار تنها تفاوتی که در این دو مدل دیده می‌شود، فضای ذخیره‌سازی آن‌هاست. گوشی Y7a با ظرفیت ۶۴ گیگابایت عرضه می‌شود اما پی اسمارت ۲۰۲۱ فقط با گزینه ۱۲۸ گیگابایتی به فروش می‌رسد.

با وجود نام آینده‌نگرانه‌ای که دارد، این تلفن هوشمند خیلی نوآورانه نیست. البته انتظار ما هم از به روزرسانی تکراری یک گوشی در سطح میان‌رده خیلی زیاد نیست. با مشخصات سخت‌افزاری و قیمت معقول، این گوشی می‌تواند انتخاب عده زیادی از کاربران باشد.

این نکته را هم عنوان می‌کنیم که در خط تولید گوشی‌های آنر هم مدلی هست که با این دو گوشی برابری می‌کند و آن هم آنر ۱۰ ایکس لایت است که پیش‌تر در موبایلتو به نقد و بررسی آن پرداختیم.

طراحی و ساخت ؛ شگرد همیشگی هوآوی

در نقد و بررسی هوآوی پی اسمارت ۲۰۲۱ به این نکته اشاره می‌کنیم که این گوشی طراحی جدیدی دارد که البته خیلی متمایز از مدل‌های دیگر نیست و به نظر می‌رسد هوآی طرح مورد علاقه‌اش را پیدا کرده و مثل سامسونگ در هر خانواده از یک زبان طراحی موروثی استفاده می‌کند. گوشی پی اسمارت ۲۰۲۱ (Y7a) بدنه و فریمی پلاستیکی دارد، اما اصلا ارزان به نظر نمی‌رسد.

طراحی و ساخت پی اسمارت ۲۰۲۱

روی قاب جلویی نمایشگر ۶.۶۷ اینچی با حاشیه‌ای مشکی قرار دارد که در مقایسه با گوشی‌های پرچم‌دار، ضخامت بیشتری دارد، اما با این حال کاملا مطابق بازار رقابتی ساخته شده و ایراد خاصی نمی‌توان به آن گرفت. گوشی‌های پرچم‌داری مثل Poco X3 و شیائومی ردمی نوت ۹ پرو هم حاشیه نمایشگری درست به اندازه پی اسمارت ۲۰۲۱ دارند. 

هوآوی اعلام نکرده از چه نوع شیشه‌ای برای پوشش نمایشگر استفاده کرده و با توجه به درگیری‌های تجاری آمریکا و چین، به نظر می‌رسد از هیچ نوع محافظ کورنینگ گوریلا گلس برای این گوشی استفاده نشده است. محافظ نمایشگر در هر گوشی هوشمند، فارغ از برند و قیمت ایده خوبی است. 

این گوشی در سه رنگ سبز، طلایی و مشکی به بازار عرضه شده و قاب پشتی براق این گوشی مستعد جذب اثر انگشت است و بهتر از یک قاب محافظ هم برای این گوشی استفاده کنید.

با توجه به LCD بودن پنل نمایشگر که در قسمت‌های بعدی نقد و بررسی هوآوی پی اسمارت ۲۰۲۱ به طور مفصل درباره آن صحبت می‌کنیم، حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر معنایی ندارد و هوآوی از یک حسگر اثر انگشت در لبه سمت راست گوشی استفاده کرده که دسترسی به آن راحت است و عملکرد بسیار خوبی هم دارد. دکمه کنترل صدا، درگاه سیم‌کارت، درگاه شارژ USB-C و درگاه ۳.۵ میلی‌متری صدا همگی در لبه‌های چپ و پایین گوشی پخش شدند و با گوشی‌های دیگر بازار تفاوت چندانی ندارند.

صفحه‌نمایش ؛ کاملا متناسب با قیمت

پی اسمارت ۲۰۲۱ یک نمایشگر بزرگ ۶.۶۷ اینچی دارد و این نمایشگر بزرگ‌ترین صفحه‌نمایشی بوده که خانواده P هوآوی تا امروز داشته است و ارزش پولی را که می‌دهید دارد. این نمایشگر یک پنل LCD با وضوح ۲۴۰۰x۱۰۸۰، نسبت ابعاد ۲۰:۹ و تراکم پیکسلی ۳۹۵ پیکسل در هر اینچ دارد. حداکثر روشنایی این نمایشگر ۴۴۲ نیت است که برای پنل LCD کاملا متوسط است. اما تفکیک و نمایش رنگ‌های مشکی کاملا خوب بود و در رده نمایشگرهای خوب قرار می‌گیرد. 

نمایشگر پی اسمارت ۲۰۲۱

باتری ؛ ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی جذاب

در نقد و بررسی هوآوی پی اسمارت ۲۰۲۱ به قسمتی می‌رسیم که برای بسیاری از کاربران مهم است. طول عمر باتری و میزان شارژدهی دستگاه! این گوشی از یک باتری عظیم ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی استفاده می‌کند و برای یک گوشی میان‌رده سخاوتمندانه است. البته گوشی‌هایی مثل پوکو ایکس ۳ باتری بزرگ‌تری (۵۱۶۰ میلی‌آمپرساعتی) دارند، اما گوشی‌های دیگری مثل سامسونگ گلکسی A31 و ریلمی ۷ از همین باتری استفاده می‌کنند.

در تست‌های انجام شده، پی اسمارت ۲۰۲۱ تحسین‌برانگیز بود. این باتری ۱۵ ساعت کار مداوم با دستگاه و بیش از ۴۱ ساعت تماس صوتی را پشتیبانی می‌کند. عملکرد استندبای این گوشی هم خیلی خوب بود و تا ۱۱۹ ساعت را ثبت کرد.

باتری پی اسمارت ۲۰۲۱

گوشی پی اسمارت ۲۰۲۱ با شارژر ۲۲.۵ واتی (SuperCharge) عرضه می‌شود و برای گوشی با این قیمت بسیار خوب است. این شارژر باتری را در مدت ۱ ساعت و ۴۲ دقیقه به طور کامل شارژ می‌کند و در نیم ساعت می‌توانید ۴۲ درصد باتری را شارژ کنید. 

نرم‌افزار و کارایی ؛ اندروید ۱۰ بدون خدمات گوگل

در این قسمت از نقد و بررسی هوآوی پی اسمارت ۲۰۲۱ درباره نرم‌افزار و کارایی این گوشی صحبت خواهیم کرد. متاسفانه پی اسمارت ۲۰۲۱ یکی دیگر از گوشی‌های با ارزش و جذاب میان‌رده است که از خدمات گوگل و به طور ویژه از گوگل‌پلی بی‌بهره است. سیستم‌عامل گوشی اندروید ۱۰ است، اما به دلیل درگیری‌های تجاری بین ایالات متحده آمریکا و چین، مدت‌هاست این گوشی از خدمات گوگل استفاده نمی‌کند. البته هوآوی استور برنامه‌های خودش را دارد، ولی برای کسانی که به گوگل‌پلی اهمیت می‌دهند و به آن نیاز دارند، می‌تواند گزینه مهمی باشد که خرید این گوشی را فراموش کنند.

اپ گالری پی اسمارت ۲۰۲۱

در این گوشی هم مثل اکثر گوشی‌های جدید موجود در بازار، فناوری تشخیص چهره وجود دارد. این فناوری فقط مبتنی بر دوربین گوشی است و از هیچ الگوریتم بایومتریکی (مثل گوشی‌های آیفون) استفاده نمی‌کند، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت اصلا امن نیست، ولی برای راحتی کار کردن با گوشی خوب است. استفاده از فناوری اثر انگشت امن‌تر است و بهتر است از آن استفاده کنید. 

سخت‌افزار و عملکرد؛ بنچ‌مارک مصنوعی

پردازنده کایرین ۷۱۰ آ (Kirin 710A) که قلب تپنده پی اسمارت ۲۰۲۱ است، داستان عجیب و غیرعادی دارد. این پردازنده که یک تراشه اختصاصی تولید شرکت فرعی هوآوی به نام HiSilicon است، در سال ۲۰۱۸ و با گوشی nova 3i معرفی شد. این پردازنده بعد‌ها بارها و در بسیاری از گوشی‌های دیگر برند آنر و هوآوی دیده شد. این پردازنده در حال حاضر یک تراشه قدیمی به حساب می‌آید و عجیب است که در سال ۲۰۲۱ باید شاهد پردازنده‌ای از سال ۲۰۱۸ باشیم! این پردازنده با معماری ۱۲ نانومتری تولید شده است. 

در نقد و بررسی هوآوی پی اسمارت ۲۰۲۱ باید به این نکته اشاره کنیم که درگیری مداوم بین ایالات متحده آمریکا و چین، پیامدهای گسترده‌ای برای چندین شرکت هوآوی داشته است. بنابراین این شرکت تلاش کرده تا خطوط تولید و عرضه را تغییر دهد. به عنوان بخشی از این فرآیند، در اوایل سال ۲۰۲۰ اعلام شد تراشه Kirin 710A اولین تراشه‌ای است که به طور کاملا مستقل و محلی در شرکت بین‌المللی تولیدکننده Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) تولید شده است که در شانگهای قرار دارد. در این نسخه که حرف «A» هم به آن اضافه شده، فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری استفاده شده است.

پردازنده‌ای که در پی اسمارت ۲۰۲۱ استفاده شده، یک پردازنده هشت‌هسته‌ای است که به دو خوشه چهارهسته‌ای تقسیم شده است. این پردازنده یک خوشه چهارهسته‌ای قدرتمند Cortex-A73 با توان پردازشی ۲ گیگاهرتز و یک خوشه چهارهسته‌ای Cortex-A53 با توان پردازشی ۱.۷ گیگاهرتز دارد. 

پی اسمارت ۲۰۲۱ با ۴ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی عرضه شده و نسخه دیگر این گوشی که با نام Y7a عرضه می‌شود، ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی دارد. 

دوربین؛ چهارگانه 

در این قسمت از نقد و بررسی هوآوی پی اسمارت ۲۰۲۱ درباره دوربین صحبت می‌کنیم. این گوشی با چهار دوربین در پشت عرضه شده که در گوشی‌هایی با این رده کاربری نرمال و استاندارد است. ماژول دوربین یک لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسلی Quad Bayer دارد که در گوشی‌های میان‌رده زیاد دیده می‌شود. لنز عریض ۸ مگاپیکسلی، لنز ماکروی ۲ مگاپیکسلی و یک لنز ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق، این مجموعه را تشکیل می‌دهند. 

برنامه دوربین پی اسمارت ۲۰۲۱ کم و بیش مثل مدل‌های دیگر این خط تولید است و اتفاق عجیب و جدیدی در آن نیفتاده است. 

دوربین پی اسمارت ۲۰۲۱

کیفیت عکس‌های ثبت شده توسط دوربین‌های پی اسمارت ۲۰۲۱ در نور طبیعی روز واقعا خوب است، عالی و خارق‌العاده نیست، اما در این رده کاربری و با این قیمت واقعا خوب است! جزئیات عکس خوب هستند و رنگ‌ها و نویز تصویر به خوبی کنترل می‌شوند. در نور کم هم پی اسمارت ۲۰۲۱ عکس‌های خوبی می‌گیرد. دامنه دینامیکی محدود می‌شود، ولی باز هم جزئیات به خوبی نمایش داده می‌شوند و نور به خوبی بالانس می‌شود. البته در محیط‌های خیلی تاریک نویز تصویر زیاد است و این مورد خیلی عجیب و غیرعادی نیست و با توجه به سنسورها و پردازش پردازنده، می‌توان چنین نتیجه‌ای را انتظار داشت.

اما در کل باید گفت با توجه به پولی که پرداخت می‌کنید، کیفیت عکس‌ها خوب است و از نتیجه کلی راضی خواهید بود. دوربین سلفی هم ۸ مگاپیکسل است و مثل دوربین‌های پشت، عملکرد مناسب و قابل قبولی دارد و می‌توانید به آن اعتماد کنید.

جمع‌بندی؛ میان‌رده‌ای قابل قبول

تلاش هوآوی برای تولید یک گوشی آینده‌نگرانه خیلی هم بد نبوده و در نقد و بررسی هوآوی پی اسمارت ۲۰۲۱ می‌توان فهمید این گوشی یک میان‌رده دوست‌داشتنی و قابل قبول است. این گوشی بد نیست و مزایا و نکات مثبت زیادی دارد. باتری با طول عمر عالی، نمایشگر جذاب، دوربین‌هایی با عملکرد خوب و طراحی زیبا، مواردی هستند که این گوشی را با ارزش می‌کنند. اما گزینه‌هایی هم وجود دارند که باعث می‌شوند این گوشی را برای خرید به هر کسی توصیه نکنیم! مهم‌ترین آن نبود خدمات گوگل است! اپ‌گالری (AppGallery) تا حدی نیازهای کاربران را رفع می‌کند، اما با توجه به اینکه هنوز کامل نیست و تا رسیدن به گوگل پلی راه درازی در پیش دارد، نمی‌توان به آن اعتماد کرد. 

نظر شما درباره پی اسمارت ۲۰۲۱ چیست؟ شما این گوشی را می‌خرید؟