شاید تا به حال خیلی درباره گوشی‌های وان‌پلاس تحقیق نکردید یا چیزی درباره آن‌ها نشنیده باشید، اما اگر به جز اپل و سامسونگ به گوشی‌های دیگر هم علاقه دارید، باید آن‌ها را بررسی کنید. از برخی جهات، وان پلاس ۸ تی (OnePlus 8T) شبیه آیفون اندرویدی‌هاست. در این مقاله به نقد و بررسی وان پلاس ۸ تی می‌پردازیم تا با این گوشی بیشتر آشنا شوید.

OnePlus

وان‌پلاس (OnePlus) سازنده گوشی‌های هوشمند چینی است و طیف گسترده‌ای از تلفن‌ها، از گوشی ارزان اما خوب Nord تا جدیدترین گوشی‌های تولیدشده مثل OnePlus 8T را می‌سازد که امروز قرار است به نقد و بررسی آن بپردازیم. بنابراین شاید بهتر باشد تفاوت بین آیفون ۱۲ و وان‌پلاس ۸ تی جدید را هم بررسی کنیم. 

سخت‌افزار 

در نقد و بررسی وان پلاس ۸ تی قرار نیست به جزئیات سخت‌افزاری بپردازیم، بلکه ترجیح دادیم ببینیم اپل و وان‌پلاس با قطعات و سخت‌افزار مورد استفاده خود چه می‌کنند. هر دو گوشی پردازنده‌ای سریع و جدید دارند (اپل با تراشه A14 Bionic و وان‌پلاس با تراشه کوآلکام ۸۶۵)، هر دو از شبکه پرسرعت 5G پشتیبانی می‌کنند و هر دو دوربین‌های خارق‌العاده‌ای دارند.

مسئله این است که سخت‌افزار مهم هست، اما عملکرد و کارکرد آن در کنار موارد دیگر است که مشخص می‌کند کدام گوشی بهتر است. دوربین‌های گوشی‌های هوشمند زمانی برتری خود را ثابت می‌کنند که بعد از فشار دادن شاتر، پردازش بهتری داشته باشند و خروجی بهتری به کاربر بدهند. پشتیبانی از شبکه 5G زمانی خوب است که باتری کمتری مصرف کند. همچنین باید این نکته را هم در نظر گرفت که مقایسه اسنپدراگون و A14 Bionic کاملا بی‌معنی است، چون iOS فقط روی تراشه اپل اجرا می‌شود و بالعکس!

دوربین

در این قسمت از نقد و بررسی وان پلاس ۸ تی باید بگوییم دوربین‌های این گوشی واقعا خوب و چشم‌گیر است. دوربین اصلی این گوشی ۴۸ مگاپیکسل است که خیلی خوب است! قرار دادن تعداد زیادی پیکسل روی یک حسگر کوچک در گوشی‌های هوشمند به این معنی است که هر پیکسل بسیار کوچک است و نمی‌تواند نور کافی را جمع کند. هم‌چنین به این معنی است که تصاویر حجم زیادی خواهند داشت و فضای بیشتری را اشغال می‌کنند. البته این مشکل با کاهش رزولوشن از ۴۸ به ۱۲ حل می‌شود، اما در هر صورت یک عکس معمولی در وان پلاس ۸ تی حدود ۱۰ مگابایت است، در حالی که در آیفون بین ۱.۵ تا ۲.۵ مگابایت است و چه بسا کیفیت عکس‌ها بسیار بالاتر است. 

هم‌چنین یک دوربین فوق عریض ۱۶ مگاپیکسلی، یک دوربین ماکرو برای عکاسی کلوس‌آپ و هم‌چنین یک لنز مونوکروم ۲ مگاپیکسلی مخصوص عکس‌های سیاه و سفید هم وجود دارد که دوربین‌های وان‌پلاس ۸ تی را کامل می‌کنند. نکته جالبی که درباره دوربین‌های سیاه و سفید وجود دارد این است که نیازی نیست پیکسل‌های خود را به قرمز، سبز یا آبی اختصاص بدهند. از آنجایی که تمام پیکسل‌های این دوربین فقط نور را جمع می‌کنند، ۲ مگاپیکسل برای اینکه تصاویر خوبی بگیرید کافی است و نرم‌افزار می‌تواند این داده‌ها را جمع‌آوری کند و با دوربین‌های رنگی و برای عکس‌های واضح‌تر و بهتر ترکیب کند. 

camera

حالا این دوربین را با آیفون ۱۲ مقایسه کنید که از دو دوربین ۱۲ مگاپیکسلی (عریض و فوق عریض) استفاده می‌کند و در مقایسه با آیفون ۱۱ فقط اندازه سنسور اصلی را افزایش داده و هیچ تغییری در تعداد پیکسل‌ها ایجاد نکرده است. در عمل هر دو دوربین عملکرد فوق‌العاده‌ای دارند و شما عکس‌هایی خواهید گرفت که از دیدن آن‌ها راضی خواهید بود. هر دو گوشی حالت شب دارند که به شما امکان می‌دهند در تاریکی عکس‌های واضح و روشن بگیرید و هر دو ضبط ویدیوی عالی ارائه می‌دهند. تفاوت اصلی بین دوربین دو گوشی، تفاوت در رنگ‌هاست. وان‌پلاس رنگ‌ها را تقویت می‌کند، مثل تقویت رنگ‌ها در تلویزیون‌های قدیمی! همین مسئله باعث می‌شود گاهی رنگ‌ها خیلی اشباع شوند. رویکرد رنگ‌های طبیعی در آیفون برای عده زیادی مناسب‌تر و محبوب‌تر است، اما در نهایت کاملا سلیقه‌ای است که کدام گوشی را انتخاب کنید.

برنامه‌ها و اپلیکیشن‌ها

این قسمت از نقد و بررسی وان پلاس ۸ تی و مقایسه آن با آیفون ۱۲ است که تفاوت‌های اصلی را فاش می‌کند. اگر برنامه موبایلی وجود داشته باشد، قطعا برای آیفون در دسترس خواهد بود. تعداد برنامه‌های موجود برای اندروید زیرمجموعه برنامه‌های موجود در اپ استور اپل است! فکر می‌کنم همین جمله همه چیز را مشخص کند. برنامه‌های آیفون همیشه بهتر، متنوع‌تر، طراحی، کاربرد و کاربری بهتر بودند و هستند و کاربران آیفون بیشتر تمایل دارند برای خرید نرم‌افزارهای مختلف هزینه کنند، چون انتخاب اول بسیاری از توسعه‌دهندگان درجه یک، قطعا اپل و AppStore بوده، هست و خواهد بود.

البته قطعا خودتان بهتر می‌دانید به چه برنامه‌هایی زیاد دارید و فقط خودتان می‌دانید که می‌توانید با برنامه‌های بد هم کار کنید یا نه! اگر برنامه‌های خاصی نمی‌خواهید، وان‌پلاس ۸ تی و اگر برنامه‌های درجه یک و حرفه‌ای می‌خواهید، آیفون را انتخاب کنید.

سیستم‌عامل و احساس کلی استفاده از گوشی 

در این قسمت از نقد و بررسی وان پلاس ۸ تی به سیستم‌عامل و احساس کلی استفاده از گوشی می‌رسیم. اندروید مدت‌هاست در مقایسه با آیفون از طراحی ضعیف و بد رنج می‌برد! پیمایش صفحات در اندروید هیچ‌وقت مثل iOS احساس آرامش نمی‌دهد و این گزینه هیچ ارتباطی به وان پلاس ۸ تی ندارد! ماهیت اندروید همین است! اما پیمایش در این گوشی واقعا خوب و هم‌رده آیفون است. به لطف وجود نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز در وان‌پلاس ۸ تی که دو برابر آیفون ۱۲ است، به ما کمک می‌کند تجربه‌ای مشابه آیفون داشته باشیم! در غیراین‌صورت، وان‌پلاس ۸ تی هم مثل گوشی‌های اندرویدی دیگر در مقابل آیفون است. 

اکوسیستم 

مزیت بزرگ دیگری هم وجود دارد که اپل را در مقایسه با تمام تولیدکنندگان گوشی‌های همراه متمایز می‌کند: لوازم جانبی و اکوسیستم! آیفون با iCloud کار می‌کند، به این معنی که همه چیز با آیپد یا مک‌بوک یا آی‌مک شما همگام‌سازی می‌شود. حتی می‌توانید یک کلمه یا تصویر را در کلیپ‌بورد یک دستگاه کپی کنید و روی دستگاه دیگر جاگذاری کنید.

OnePlus Feel

هم‌چنین می‌توانید از اپل‌واچ خود برای قفل کردن یا باز کردن مک‌بوک خود استفاده کنید، می‌توانید ایرپادهای خود را به طور خودکار بین دستگاه‌های مختلف به اشتراک بگذارید و کارهای دیگر که فقط در اکوسیستم اپل وجود دارد! البته سازندگان اندروید با توجه به یکپارچگی نرم‌افزار گوگل می‌توانند بعضی از این گزینه‌ها را داشته باشند، اما اکوسیستم اپل جامع، کامل و واقعا کاربردی است. 

جمع‌بندی

اگر می‌خواهید چشم‌بسته انتخاب کنید، آیفون بخرید! این گوشی هر کاری بخواهید انجام می‌دهد و سال‌ها همراه درجه یک شما خواهد بود! اگر گوشی موبایلی می‌خواهید که به ارزش‌های اندروید نزدیک باشد، برنامه‌های خوبی داشته باشد و عکس‌های فوق‌العاده‌ای بگیرد، وان‌پلاس ۸ تی گوشی قابل تأملی است. در مقایسه با سامسونگ و اکوسیستم و طراحی و کارایی‌اش، وان‌پلاس ۸ تی گوشی بهتری است و در واقع واقعا عالی است!