آنر ۹ ایکس (Honor 9X) و سامسونگ گلکسی A31 (Samsung Galaxy A31) دو مورد از گوشی‌های نسبتا ارزان‌قیمت بازار هستند که امکانات خوب و قیمت مناسبی دارند. معمولا همه برندها گوشی‌های هم‌رده و مشابهی دارند که در بعضی موارد و ویژگی‌ها با هم متفاوت هستند و همین تفاوت‌ها باعث می‌شود یک گوشی برتر از دیگری باشد. در مقایسه آنر 9X و سامسونگ گلکسی A31 قرار است همین مسئله را بررسی کنیم و ببینیم کدام گوشی بهتر است و ارزش خرید بالاتری دارد. با موبایلتو همراه باشید. 

آنر 9X یا گلکسی A31؟

گلکسی A31

با توجه به آمار و ارقام، گوشی‌هایی که امکانات خوب و قیمت مناسب دارند، بیشتر مورد توجه کاربران هستند و عده زیادی از افراد به سراغ گوشی‌های خوش‌قیمت و ارزان می‌روند. سامسونگ و آنر در کنار خط تولید گوشی‌های پرچم‌دار و گران‌قیمت خود، خط تولید گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه‌ای هم دارند. هوآوی آنر 9X و سامسونگ گلکسی A31 ، گوشی‌های جدیدی هستند که با هدف قرار دادن همین افراد تولید و عرضه شدند. گلکسی A31 در مارچ ۲۰۲۰ و آنر 9X در اکتبر ۲۰۱۹ به بازار عرضه شدند. این دو گوشی قیمت نسبتا یکسانی دارند، اما مقایسه آنر 9X و سامسونگ گلکسی A31 است که مشخص می‌کند باید کدام گزینه را انتخاب کنید.

طراحی و کیفیت ساخت

طراحی و ساخت

سامسونگ در سری A محصولاتش اغلب از زبان طراحی و متریال یکسان استفاده می‌کند. سامسونگ گلکسی A31 هم یکی از همین محصولات است و طبیعی است که در ساخت آن فریم و قاب پشتی پلاستیکی ببینیم. به گفته سامسونگ قاب جلوی گوشی یک لایه ضد خش دارد که البته در بررسی‌های بعدی مشخص شد، قاب پشتی و البته قاب جلوی گوشی خیلی در برابر خراشیدکی و تماس با اشیای نوک‌تیز مقاومت ندارد. 

در مقابل هوآوی آنر 9X فریمی آلومینیومی دارد و قاب پشتی آن شیشه است. پنل جلویی گوشی با یک لایه ضد خش محافظت می‌شود که مقاومت بیشتری در مقایسه با گلکسی A31 دارد و در کل کیفیت ساخت بدنه آنر 9X بالاتر از گلکسی A31 است. 

در مقایسه آنر 9X و سامسونگ گلکسی A31 ، ابعاد گوشی آنر بزرگ‌تر و به تناسب سنگین‌تر است. اگر گوشی جمع و جور و سبک‌تری می‌خواهید سامسونگ را انتخاب کنید. البته این تفاوت وزن و ابعاد واقعا مسئله مهمی نیست و باید دیوایسی را انتخاب کنید که کیفیت ساخت بالاتر و دوام بیشتری دارد. 

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها در مقایسه آنر 9X و سامسونگ گلکسی A31 ، نوع حسگر اثر انگشت است. سامسونگ از یک اسکنر زیر صفحه‌نمایش بهره می‌برد و اسکنر از نوع اپتیکال است و عملکرد نسبتا خوبی دارد. در مقابل، اسکنر اثر انگشت در آنر 9X از نوع فیزیکی است و روی قاب پشتی قرار گرفته است. در تمام بررسی‌ها و تست‌ها مشخص شده اسکنر زیر صفحه‌نمایش که اخیرا در گوشی‌های سامسونگ زیاد دیده‌ایم، نسبت به حسگرهای فیزیکی عملکرد ضعیف‌تری دارند و سرعت و کیفیت عملکرد در آنر 9X در اکثر مواقع بهتر و با ثبات‌تر بوده است. 

صفحه‌نمایش

صفحه‌نمایش

با توجه به نیاز بازار و رقابت میان سازندگان گوشی‌های همراه، آنر و سامسونگ پا به پای هم پیش رفتند و هر دو گوشی‌هایی صفحه‌نمایش بزرگ و حاشیه‌های بازیک دارند. صفحه‌نمایش سامسونگ A31 با ابعاد ۶.۴ اینچ و پنل SuperAMOLED است، رزولوشن ۲۴۰۰x۱۰۸۰ و تراکم پیکسلی ۴۱۱ دارد و نسبت صفحه‌نمایش به بدنه ۸۴.۹ درصد است. 

در مقابل گوشی آنر 9X است که نمایشگری ۶.۵۹ اینچی با پنل IPS LCD، رزولوشن ۲۳۴۰x۱۰۸۰ و تراکم پیکسلی ۳۹۱ دارد. نسبت نمایشگر به بدنه در این گوشی ۸۴.۳ است. 

در مقایسه آنر 9X و سامسونگ گلکسی A31 مشخص شد نمایشگر هر دو گوشی (و بیشتر سامسونگ A31) در مقابل خط و خش مقاومت چندانی ندارند و نصب یک گلس محافظ ضروری است. 

در این قسمت به طور قطع می‌توان نتیجه گرفت گوشی سامسونگ گلکسی A31 برنده میدان است و اگرچه نمایشگر آنر 9X هم بی‌نهایت خوب است، اما پنل SuperAMOLED یکی از مزیت‌هایی است که گوشی‌های بالارده و پرچم‌دار دارند و سامسونگ در یک گوشی میان‌رده از آن استفاده کرده است. 

سخت‌افزار و کارایی

سخت‌افزار و کارایی هر گوشی، مهم‌ترین قسمتی است که هنگام خرید باید به آن توجه کنید. ظاهر گوشی، صفحه‌نمایش و کیفیت ساخت اهمیت دارند، اما چیزی که می‌تواند شما را عاشق گوشی‌تان کند یا کاری کند هر ثانیه از خرید آن پشیمان باشید، فقط و فقط سخت‌افزار و کیفیت عملکرد گوشی است. 

در مقایسه آنر 9X و سامسونگ گلکسی A31 به قسمت مقایسه سخت‌افزار می‌رسیم. قلب تپنده سامسونگ A31 تراشه Mediatek MT6768 Helio P65 است و معماری آن ۱۲ نانومتری است و پردازنده‌ای هشت‌هسته‌ای دارد. شش هسته این پردازنده از نوع Cortex-A55 و حداکثر فرکانس ۱.۷ گیگاهرتزی و دو هسته از نوع Cortex-A75 و فرکانس ۲ گیگاهرتزی است. پردازنده گرافیکی Mali-G52 MC2 و رم دستگاه در دو ظرفیت ۴ و ۶ گیگابایت و حافظه داخلی هم ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت است. 

در مقابل نماینده هوآوی یعنی آنر 9X است که از پردازنده Kirin 710F استفاده می‌کند و معماری ساخت آن هم ۱۲ نانومتری است و یک پردازنده هشت‌هسته‌ای دارد. چهار هسته این پردازنده از نوع Cortex-A53 با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز و چهار هسته از نوع Cortex-A73 با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز است. پردازنده گرافیکی هم Mali-G51 MP4 است که از قدرت پردازشی بسیار خوبی بهره می‌برد. از نظر رم و حافظه داخلی آنر 9X هم مثل سامسونگ گلکسی A31 است. رم ۴ و ۶ گیگابایت و حافظه داخلی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت اعدادی است که باید درباره آن‌ها صحبت کنیم.

با توجه به اعداد و ارقام، کارایی و عملکرد دو گوشی روی کاغذ نسبتا یکسان است و تفاوت چشم‌گیری دیده نمی‌شود. اما اگر بازی سنگینی مثل پابجی را با هر دو گوشی بازی کنید و چند برنامه مختلف را در پس‌زمینه باز بگذارید، آنر 9X کمی زودتر از سامسونگ A31 داغ می‌شود و با کندی و هنگ کردن مواجه می‌شود. اما در کل هر دو گوشی کارایی یکسانی دارند و عملکرد آن‌ها نسبتا یکی است اما اگر قرار باشد با درصد اختلاف کمی برنده را مشخص کنیم،‌ سامسونگ گلکسی A31 بهتر از آنر 9X ظاهر شده است. 

دوربین

دوربین

دوربین گوشی هم بخش مهمی است که باید درباره آن تحقیق کنید تا گوشی بهتری را برای خرید انتخاب کنید. سامسونگ گلکسی A31 یک دوربین چهارگانه دارد که از یک لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسل واید، یک لنز ۸ مگاپیکسلی فوق عریض، یک لنز ۵ مگاپیکسلی ماکرو و یک لنز ۵ مگاپیکسلی تشخیص عمق تشکیل شده است. 

آنر 9X سه لنز دارد. لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسل از نوع واید، یک لنز ۸ مگاپیکسلی فوق عریض و یک لنز ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق، سنسورهایی هستند که ماژول دوربین این گوشی را تشکیل دادند. 

هر دو گوشی در نور طبیعی و مناسب عکس‌های خوبی می‌گیرند. اما کیفیت و جزئیات عکس‌های ثبت‌شده در سامسونگ گلکسی A31 بهتر است. در عکاسی در نور کم و محیط‌های تاریک، آنر 9X عملکرد بهتری داشته است و توانسته عکس‌های بهتری در مقایسه با سامسونگ گلکسی A31 ثبت کند. در حالت فوق عریض و پرتره هم هر دو گوشی عملکرد یکسانی داشتند. نکته‌ای که باید به آن اشاره کنیم این است که سامسونگ A31 یک لنز ماکرو هم دارد که آنر 9X از آن بی‌بهره است.

دوربین سلفی سامسونگ A31 یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی است و آنر 9X یک لنز ۱۶ مگاپیکسلی دارد. با توجه به اعداد می‌توان نتیجه گرفت سامسونگ بهتر عمل می‌کند، اما در واقعیت کیفیت عکس‌های ثبت شده در هر دو گوشی نسبتا یکسان است. 

باتری

باتری گوشی سامسونگ یک باتری عظیم ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی است که انرژی مورد نیاز این گوشی را برای مدت زیادی تأمین می‌کند. این گوشی به راحتی ۲ روز دوام دارد و خیالتان از بابت باتری راحت خواهد بود. در مقابل، آنر 9X یک باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی دارد که با یک بار شارژ کامل تا ۱.۵ روز شارژدهی دستگاه را تأمین می‌کند و باز هم عملکرد بهتر سامسونگ مشخص است.

جمع‌بندی؛ کدام گوشی برنده است؟

بعد از مقایسه آنر 9X و سامسونگ گلکسی A31 به جمع‌بندی مطلب می‌رسیم تا بالاخره مشخص شود کدام گوشی ارزش خرید بیشتری دارد. یکی از برتری‌های اصلی آنر 9X به گلکسی A31، کیفیت ساخت و طراحی زیباتر آن است، فریم آلومینیومی و قاب شیشه‌ای مزیت بزرگی است که سامسونگ از آن بی‌بهره است. در قسمت صفحه‌نمایش هر دو نمایشگر بی‌نقص عمل می‌کنند و روشنایی و وضوح خوبی دارند، اما پنل سامسونگ گلکسی A31 پنل با ارزش‌تری است. از نظر عملکرد هر دو گوشی یکسان عمل کردند ولی در مجموع سامسونگ عملکرد بهتری دارد و گزینه بهتری برای خرید است.

نظر شما چیست؟