همان‌طور که از مدل این گوشی می‌توان فهمید، دلیل اصلی شهرت آن پشتیبانی از شبکه پرسرعت 5G است. این قابلیت به لطف تراشه مدیاتک Dimensity 800U ممکن شده است. تراشه‌های Dimensity گوشی‌های 5G را به دستگاه‌هایی مقرون به صرفه در چین تبدیل می‌کند و حالا در حال مذاکره برای فروش ریلمی 7 5G در اروپا هستند. ریلمی 7 5G این افتخار را دارد که یکی از گوشی‌های مقرون به صرفه و ارزانی باشد که با پشتیبانی از 5G+5G DSDS و قیمت ارزان در اروپا به فروش می‌رسد. در نقد و بررسی Realme 7 5G با موبایلتو همراه باشید.

طراحی و ساخت؛ کنترل و اتصالات

در همین ابتدای نقد و بررسی Realme 7 5G باید بگوییم این گوشی طراحی هوشمندانه‌ای دارد و تا حد زیادی شبیه نسخه قبلی خود، یعنی Realme 7 است. در واقع این گوشی از نظر ابعاد دقیقا مشابه ریلمی ۷ است، به همان باریک و بلندی و نازکی. این گوشی کمتر از یک سانتی‌متر ضخامت دارد و وزن آن ۱۹۵ گرم است.

قاب پشتی ریلمی 7 5G طراحی آشنا و قابل تشخیصی دارد. قاب با خطی عمودی به دو قسمت نامتقارن تقسیم می‌شود و طراحی زیبا و چشم‌نوازی دارد و کمپانی ریلمی ادعا کرده در طراحی این گوشی از ساز و کار آینه الهام گرفته است. لمس پشت گوشی حسی ابریشمی و صاف دارد و در رده قیمتی و کاربری گزینه ممتازی است. 

ریلمی به طور کاملا مشخص، به طراحی این گوشی اهمیت داده است، اما باید این نکته را بیان کنیم که قاب پشتی جاذب اثر انگشت و کمی هم لیز است. استفاده از یک قاب محافظ پیشنهاد می‌شود، حتی اگر مجبور شوید تا حدی زیبایی قاب پشتی را مخفی کنید.

طراحی ریلمی ۷ ۵ جی

این گوشی هم مثل دیگر اعضای خانواده‌اش از طراحی «ساندویچی» سه تکه استفاده کرده است. قاب پشتی، نمایشگر و فریم میانی که این دو قطعه را به هم وصل می‌کند. فریم میانی اصلا لوکس و چشم‌گیر نیست، اما از آنجایی که از گرادیان رنگ برای آن استفاده شده، جالب است و خیلی ناامیدکننده نیست. فریم از پلاستیک ساخته شده، اما حس خوبی دارد و یکپارچگی ساختاری زیادی به این گوشی می‌دهد. 

وقتی گوشی را بچرخانید، با نمایشگری ۶.۵ اینچی روبرو می‌شوید که دقیقا همان ابعاد ریلمی ۷ را دارد. با این حال، ریلمی 7 5G نسبت نمایشگر به بدنه بیشتری دارد و توانسته به نسبت ۹۰.۵ درصد برسد. همین مسئله باعث می‌شود گوشی ظاهر جذاب‌تری داشته باشد.

سوراخ دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی کمی بزرگ است و ممکن است هنگام بازی یا فیلم دیدن حواستان را پرت کند. نکته مثبت درباره قاب رویی این است که تمام نمایشگر به لایه محافظ کورنینگ گوریلا گلس مجهز شده است. البته میزان محافظت این لایه به طور رسمی اعلام نشده، ولی به هر حال می‌تواند کمی باعث آرامش خاطر شود.

به طور کلی کیفیت ساخت ریلمی 7 5G خوب است و می‌توانید به آن اعتماد کنید. به کیفیت ساخت این گوشی ایراد خاصی وارد نیست و باید کمپانی ریلمی را تحسین کرد.

سایر قسمت‌های این گوشی، یعنی درگاه‌ها، محل قرارگیری بلندگوها، جک ۳.۵ میلی‌متری صدا و درگاه شارژ همان‌جایی هستند که باید باشند و در مقایسه با نسخه قبل تفاوتی ندارند. تنها نکته‌ای که باید به آن اشاره کنیم این است که حسگر اثر انگشت به جای اینکه روی قاب پشتی قرار بگیرد، روی لبه سمت راست و زیر دکمه پاور قرار دارد و همین باعث می‌شود دسترسی و کار کردن با آن راحت‌تر شود.

صفحه‌نمایش؛ ۱۲۰ هرتزی روان

طی یکی دو سال اخیر، وجود نمایشگرهایی با نرخ تازه‌سازی ۹۰ هرتز، جزو یکی از ویژگی‌های رایج در گوشی‌های بالارده شده است. ریلمی هم چند نمونه در خط تولید فعلی‌اش دارد که این ویژگی را دارند. اما صفحه‌نمایش ۱۲۰ هرتزی یکی از گزینه‌های جذاب و نادری است که در حال حاضر فقط در گوشی‌های خاصی دیده می‌شود. در نقد و بررسی Realme 7 5G باید این نکته را مطرح کنیم که نمایشگر این گوشی از نوع IPS LCD است و ابعاد آن ۶.۵ اینچ است. وضوح این نمایشگر FullHD+ (۲۴۰۰x۱۰۸۰ پیکسل) است و تراکم پیکسلی ۴۰۵ پیکسل در هر اینچ را ارائه می‌دهد. به علاوه، ریلمی 7 5G نسبت ۹۰.۵ درصد نمایشگر به بدنه را دارد و نسبت تصویر آن ۲۰:۹ است.

صفحه‌نمایش

از نظر تست‌های عملکرد نمایشگر، این گوشی ۴۸۴ نیت روشنایی را ثبت کرده است. این میزان خیلی زیاد نیست اما برای پنل LCD قابل احترام است. این نمایشگر در نور طبیعی و در فضای باز به خوبی دیده می‌شود و با استفاده از تنظیم خودکار روشنایی، تا ۵۷۱ نیت هم روشنایی دارد.

دوام باتری 

ریلمی 7 5G یک باتری عظیم ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی دارد و این باتری دقیقا همان گزینه‌ای است که در ریلمی ۷ استفاده شده بود. باتری انتخاب خوبی است. این گوشی با شارژر ۳۰ واتی عرضه می‌شود و با وجود اینکه در حال حاضر شارژرهای بهتری هم وجود دارد، اما برای بیشتر کاربران همین شارژر هم خوب است و می‌توانند با سرعت نسبتا بالایی باتری را شارژ کنند. 

با توجه به ساختار این باتری و ظرفیتی که دارد، قاعدتا باید عملکرد و دوام خوبی داشته باشد. تراشه‌ای که در این گوشی استفاده شده، با معماری ۷ نانومتری ساخته شده است و به همین دلیل جزو پردازنده‌های کم‌مصرف است. با وجود اینکه تراشه Dimensity 800U تازه‌کار است، اما از شارژدهی گوشی هنگام مکالمه و زمان استندبای شگفت‌زده شدیم! ما به ۴۸۰ ساعت شارژدهی استندبای و حدود ۳۴ ساعت مکالمه رسیدیم که این اعداد و ارقام عالی است.

تست باتری

هم‌چنین ۱۹ ساعت وبگردی و ۱۶ ساعت تماشای ویدیو را تحسین می‌کنیم. باید این نکته را عنوان کنیم که این اعداد و ارقام هنگام تنظیم خودکار نرخ تازه‌سازی به دست آمده است. تنظیم خودکار نرخ تازه‌سازی نمایشگر به گونه‌ای است که اکثر مواقع آن را روی ۹۰ هرتز نگه می‌دارد و همین باعث می‌شود هم زمان تماشای ویدیو و هم وبگردی بالا برود. 

با وجود شارژر ۳۰ واتی، این باتری در مدت ۲۶ دقیقه از ۰ تا ۵۰ درصد و در مدت ۶۵ دقیقه به ۱۰۰ درصد می‌رسد.

نرم‌افزار و کارایی

مثل اغلب گوشی‌های اندرویدی موجود در بازار در سال ۲۰۲۰، این گوشی هم از اندروید ۱۰ و رابط کاربری مخصوص ریلمی به نام Realme UI استفاده می‌کند. این رابط کاربری به طرز خوشایندی تمیز، سبک و روان است و کار کردن با آن بسیار لذت‌بخش است. آنلاک کردن این گوشی با استفاده از حسگر اثر انگشت و فناوری تشخیص چهره انجام می‌شود، ولی با توجه به اینکه تشخیص چهره فقط با دوربین انجام می‌شود، امنیت زیادی ندارد و بهتر است از اثر انگشت برای محافظت از اطلاعات و امنیت گوشی استفاده کنید.

سخت‌افزار و عملکرد

در این قسمت از نقد و بررسی Realme 7 5G به سخت‌افزار و عملکرد این گوشی می‌پردازیم. همان‌طور که در ابتدای مقاله هم گفتیم، این گوشی از تراشه جدید Dimensity 800U استفاده می‌کند و یکی از اعضای جدید مدیاتک است که با قابلیت پشتیبانی از اتصال 5G عرضه شده است و همه ما منتظریم ببینیم سرعت اتصال و آپلود و دانلود این گوشی چقدر خواهد بود.

سخت‌افزار

این پردازنده یک نسخه هشت‌هسته‌ای است که به دو خوشه تقسیم شده است؛ یک خوشه دو‌هسته‌ای Cortex-A76 با حداکثر سرعت پردازش ۲.۴ گیگاهرتز و یک خوشه شش‌هسته‌ای Cortex-A55 با حداکثر سرعت پردازش ۲.۰ گیگاهرتز. عملکرد این پردازنده بسیار خوب و روان است و برای کاربری روزانه، بازی و تماشای فیلم، وبگردی و عکاسی کاملا مناسب است.

دوربین؛ چهارگانه اقتصادی

در این قسمت از نقد و بررسی Realme 7 5G ماژول آشنای دوربین را می‌بینیم. یک دوربین چهارگانه که در گوشی‌های دیگر و در ریلمی ۷ هم مشابه آن را زیاد دیده‌ایم. یک لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسلی از نوع Quad-Bayer، یک لنز ۸ مگاپیکسلی فوق عریض با زاویه دید ۱۱۹ درجه و دو لنز ۲ مگاپیکسلی ماکرو و عکاسی سیاه و سفید که برای تشخیص عمق استفاده می‌شود و در این گوشی به عنوان لنز کمکی عکاسی پرتره استفاده می‌شود.

دوربین سلفی یک سنسور ۱۶ مگاپیکسلی Sony IMX471 دارد و به نظر می‌رسد از فیلتر Quad-Bayer هم استفاده کرده است. 

کیفیت عکس‌های ثبت شده توسط لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسلی سونی آن‌طور که باید و شاید روی همه گوشی‌ها خوب نیست. این گوشی هم مثل ریلمی ۷، بی‌ثباتی کیفیت دارد. گاهی عکس‌هایی فوق‌العاده و گاهی عکس‌هایی کاملا عادی می‌گیرد. هنوز هم دلیل این مسئله روشن نشده و نمی‌دانیم لنز فوق‌عریض تأثیرگذار است یا لنز اصلی!

دوربین

عکاسی پرتره با این گوشی هم گاهی خوب و گاهی ناامیدکننده است و بیشتر چند فیلتر ساده است. البته باید بگوییم لنز سیاه و سفید در عکاسی پرتره و در تشخیص عمق به خوبی عمل می‌کند و می‌تواند تصاویر خوبی ثبت کند.

عکاسی در محیط‌های کم‌نور و تاریک به طرز شگفت‌انگیزی خوب است و ما حتی فکرش را هم نمی‌کردیم. کنتراست رنگ‌ها و تصویر واقعا خوب است و گرمی رنگ‌ها به اندازه کافی است. تصاویری که ثبت می‌شوند نویز نسبتا کمی دارند و می‌توانید تصاویر جذابی را در محیط‌های کم‌نور و تاریک ثبت کنید.

عکاسی سلفی در Realme 7 5G هم از آنجایی که دوربینی کاملا یکسان مثل ریلمی ۷ دارد، خروجی یکسانی هم دارد و می‌توانید کیفیت مشخصی را از آن انتظار داشته باشید. عکس‌های ثبت‌شده خوب هستند و می‌توانند برای شبکه‌های اجتماعی و ثبت لحظات استفاده شوند.

جمع‌بندی

در جمع‌بندی نقد و بررسیRealme 7 5G باید بگوییم با در نظر گرفتن تمام جوانب، این گوشی یک نسخه جذاب و دوست‌داشتنی است که امیدوار است بتواند در اروپا فروش خوبی داشته باشد. باتری با طول عمر عالی، نمایشگر عالی ۱۲۰ هرتزی و رابط کاربری تمیز و سریع و روان این گوشی از مواردی هستند که می‌توانید به خرید آن فکر کنید. هم‌چنین این گوشی تنها گوشی 5G با قیمت پایین در اروپاست.