گوشی موبایل Relme X7 Pro در سپتامبر ۲۰۲۰ معرفی شد، اما چند ماه در وطن خود یعنی کشور چین باقی ماند و در پایان سال به تایلند و تایوان راه پیدا کرد. این گوشی هم‌چنان در حال عرضه در تمام جهان است و اخیرا وارد هند شده و به زودی وارد ایران می‌شود. در این مقاله نسخه اولیه نقد و بررسی ریلمی X7 Pro را با هم مرور می‌کنیم و بعد از اینکه گوشی وارد ایران شد، به طور مفصل به آنباکسینگ و نقد و بررسی آن می‌پردازیم. 

معرفی و نقد و بررسی ریلمی X7 Pro

گوشی موبایل ریلمی X7 Pro در خانواده گوشی‌های میان‌رده قرار می‌گیرد و سخت‌افزاری جذاب و عالی دارد. در این گوشی از تراشه سطح بالای Dimensity 1000+ ساخت کمپانی مدیاتک با عملکرد بالا و پشتیبانی از شبکه پرسرعت 5G استفاده شده است. نمایشگر این گوشی ۶.۵۵ اینچ و از نوع SuperAMOLED است و نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز است. هم‌چنین شارژ ۶۵ واتی که برای این گوشی در نظر گرفته شده، از سریع‌ترین گزینه‌های موجود در دنیای گوشی‌های هوشمند است. پس با توجه به توضیحات مقدماتی نقد و بررسی ریلمی X7 Pro می‌توانید متوجه شوید که این گوشی اگرچه میان‌رده است، اما می‌تواند پرچم‌دار میان‌رده‌ها باشد.

عدم وجود دوربین تله‌فوتو مهم‌ترین مانعی است که باعث شده این گوشی در دسته گوشی‌های بالارده و پرچم‌دار قرار نگیرد! اما یک لنز اصلی ۶۴ مگاپیکسلی، یک دوربین فوق عریض و یک لنز ۳۲ مگاپیکسلی برای عکاسی سلفی، گزینه‌های جذابی هستند که باید دید در عمل چطور هستند! این دوربین‌ها باعث شدند ریلمی X7 Pro در قسمت عکاسی و فیلم‌برداری هم ضعیف نباشد و یک گوشی کارآمد و جذاب به حساب بیاید. 

مشخصات ریلمی X7 Pro در یک نگاه

Body: 160.8x75.1x8.5mm, 184g

Display: 6.55" Super AMOLED, 120Hz, 1080x2400px resolution, 20:9 aspect ratio, 402ppi

Chipset: Mediatek MT6889Z Dimensity 1000+ (7nm): Octa-core (4x2.6 GHz Cortex-A77 & 4x2.0 GHz Cortex-A55); Mali-G77 MC9

Memory: 128GB 6GB RAM, 128GB 8GB RAM, 256GB 8GB RAM; UFS 2.1

OS/Software: Android 10, Realme UI

Rear camera: Wide (main): 64 MP, f/1.8, 26mm, 1/1.72", 0.8µm, PDAF; Ultra-wide angle: 8 MP, f/2.3, 119˚, 16mm, 1/4.0", 1.12µm; Macro: 2 MP, f/2.4; Depth: 2 MP, f/2.4

Front camera: 32 MP, f/2.5, 26mm (wide), 1/2.8", 0.8µm

Video capture: Rear camera: 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120fps, gyro-EIS; Front camera: 1080p@30/120fps, gyro-EIS

Battery: 4500mAh; Fast charging 65W, 100% in 35 min (advertised) - China/Asia model, Fast charging 50W - Taiwan/Europe model

Misc: Fingerprint reader (under display, optical); NFC; stereo speakers

طراحی و ساخت ؛ زیبا و با کیفیت

نقد و بررسی ریلمی X7 Pro را با شعار غول‌پیکر «جرأت پریدن داشته باش» (Dare to leap) روی قاب پشتی گوشی شروع می‌کنیم! در تصاویر این گوشی این شعار را به وضوح می‌بینید و بر اساس چیزی که از گوشی‌های جدید انتظار داریم و از آنجایی که معمولا نوشته‌ها و لوگوهای پشت گوشی را نادیده می‌گیریم، باید بگوییم در این مورد اصلا نمی‌توانیم این جمله را نبینیم و به همین دلیل آن را نمی‌پسندیم! اگرچه با خرید یک قاب دیگر این جمله را نمی‌بینیم، اما وجود آن روی قاب پشتی خیلی هم بد نیست. با این حال این جمله به طور دائمی روی بدنه هست و طراحی جذابی دارد که رنگ‌های آن از شفق قطبی الهام گرفته شده است و البته اگر شما هم آن را دوست نداشته باشید، هیچ ایرادی ندارد! 

حالا درباره رنگ گوشی صحبت کنیم! یک رنگ فانتزی و زیبا که از دیدن آن سیر نمی‌شوید! بدنه این گوشی هفت‌رنگ یا اصطلاحا «رنگین‌کمانی» است و در سال گذشته این رنگ خیلی محبوب شده بود. این گوشی یکی از آن دستگاه‌هایی است که با زاویه‌های مختلف با نور بازی می‌کند و رنگ‌های مختلفی را به نمایش می‌گذارد؛ از فیروزه‌ای تا سرخابی و بعضی موارد و در زوایه‌های مورب، بنفش تیره! 

پنل پشتی از شیشه ساخته شده است و با یک لایه مات و ضد خش پوشانده شده که در برابر جذب اثر انگشت و لکه مقاوم است و یکی از بهترین انتخاب‌هایی بوده که ریلمی داشته است!

دو رنگ دیگر هم برای این گوشی وجود دارد؛ مشکی راز‌آلود (Mystic Black) و سفید آسمانی (Skyline White) که هر دو از شعار تجاری «Dare to Leap» الهام گرفته‌اند. بنابراین شاید طراحی این دو رنگ را بیشتر دوست داشته باشید! البته به این نکته توجه کنید که همه کشورها این سه رنگ را ندارند و هنگام خرید باید رنگ‌های موجود را انتخاب کنید. 

روی قاب جلویی، نمایشگر ۶.۵۵ اینچی SuperAMOLED قرار گرفته که کمترین میزان حاشیه‌ها را دارد. حاشیه لبه پایینی هم بسیار باریک است و همین باعث شده ظاهر ریلمی X7 Pro شبیه یک گوشی بالارده و درجه یک باشد.

گوشی موبایل Realme X7 Pro حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر دارد که از نوع اپتیکال است. همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، این اسکنر بسیار سریع و دقیق است. هم‌چنین محل قرارگیری این اسکنر بسیار عالی است و ما ریلمی را برای این طراحی تحسین می‌کنیم. محل قرارگیری اسکنر اثر انگشت روی نمایشگر دقیقا همان جایی است که به محض دست گرفتن گوشی انگشت روی آن قرار می‌گیرد و نیازی نیست برای استفاده از اسکنر گوشی را بارها جابجا کنیم!

در بالای نمایشگر یک سوراخ ریز برای دوربین سلفی قرار دارد. در این قسمت متوجه شکافی کوچک می‌شوید که در واقع محل قرارگیری بلندگوی مخاطب (earpiece)‌ است و به حدی ظریف است که شاید حتی متوجه آن نشوید. بلندگوی مخاطب در واقع بلندگوی ثانویه هم هست و ریلمی X7 Pro از بلندگوی استریو برخوردار است و این ویژگی یکی از گزینه‌هایی است که در گوشی‌های میان‌رده کمتر دیده می‌شود.

بلندگوی اصلی روی لبه پایینی گوشی قرار دارد. درگاه سیم‌کارت هم روی همین لبه قرار دارد و فقط از دو سیم‌کارت پشتیبانی می‌کند و جایی برای کارت حافظه جانبی وجود ندارد. این طراحی کاملا شبیه آیفون‌های ۱۲ دو سیم‌کارته است. این گوشی از یک پیکربندی برای فضای ذخیره‌سازی بهره می‌برد (۱۲۸ گیگابایت) و نسخه دیگری ندارد. یکی دیگر از مواردی که شاید با شنیدن آن ناامید شوید، عدم وجود جک ۳.۵ میلی‌متری صداست،‌ ولی یک مبدل در جعبه قرار دارد که کارتان را راحت می‌کند.

در کل، در دست گرفتن و استفاده از Realme X7 Pro راحت است و می‌توانید برای مدت زمان طولانی از آن استفاده کنید. دکمه‌ها بازخورد کلیکی خوبی دارند، تمیز کردن قاب پشتی گوشی آسان است، اسکنر اثر انگشت سریع و قابل اعتماد است. تنها ایراد جزئی که به این گوشی وارد است، این است که وقتی گوشی روی میز قرار می‌گیرد، کمی لرزان است و اگر برایتان مهم است، احتمالا اعصابتان را خورد می‌کند. اما با خرید یک قاب محافظ می‌توانید این مشکل را حل کنید. 

صفحه‌نمایش؛ جذاب و شفاف

در این قسمت از نقد و بررسی ریلمی X7 Pro به نمایشگر ۶.۵۵ اینچی می‌رسیم که از نوع سوپرآمولد است، وضوح آن FullHD+ است و نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز دارد. این نمایشگر در خط تولید گوشی‌های میان‌رده بهترین گزینه است و بالارده‌ترین سطح ساخت را دارد. ریلمی در خط تولید گوشی‌های میان‌رده، دستگاه‌هایی با پنل آمولد و چند گوشی هم با پنل HRR داشته است. این کمپانی حتی گوشی‌هایی با پنل اولد و نرخ تازه‌سازی ۹۰ هرتز هم داشته، اما این گوشی اولین تولید این کمپانی با چنین نمایشگری است. 

ریلمی برای تماشای محتوای HDR قول روشنایی ۱۲۰۰ نیت و برای تمام صفحه حداکثر روشنایی ۸۰۰ نیت را وعده داده است. هنوز نمی‌توانیم این ادعا را ثابت کنیم، اما می‌توانیم تایید کنیم این گوشی زیر نور شدید آفتاب واقعا عالی است و به راحتی می‌توانید محتوای مورد نظرتان را بخوانید. 

حالا کمی درباره نرخ تازه‌سازی این گوشی صحبت می‌کنیم. در مورد کار با این ویژگی، سه حالت برای گوشی در نظر گرفته شده است: ۶۰ هرتز، ۱۲۰ هرتز و Auto Select. پیش‌فرض دستگاه ۶۰ هرتز است، اما نرخ تازه‌سازی بالاتر یعنی ۱۲۰ هرتز برای بیشتر برنامه‌ها و بازی‌ها استفاده می‌شود و هنگام تماشای فیلم به ۶۰ هرتز برمی‌گردد. 

حالت Auto Select کمی محافظه‌کارانه‌تر عمل می‌کند. در رابط کاربری این گوشی ۶۰ هرتز را انتخاب می‌کند و برای اکثر برنامه‌ها هم روی ۶۰ هرتز می‌ماند، البته فقط در توییتر و اینستاگرام به ۱۲۰ هرتز سوییچ می‌کند تا تجربه اسکرول و پیمایش روان‌تری داشته باشید.

در این قسمت از نقد و بررسی ریلمی X7 Pro به بررسی باتری این گوشی می‌پردازیم. این گوشی یک باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی دارد که با توجه به ابعاد نمایشگر و نرخ تازه‌سازی بالای آن، ظرفیت نسبتا متوسطی به حساب می‌آید. 

اگرچه هنوز نتوانستیم این دستگاه را به طور کامل بررسی کنیم و تست‌های استاندارد را روی آن اجرا کنیم، اما داد‌ه‌ها حاکی از آن است که عمر باتری این گوشی بسیار خوب است. زمانی که گوشی با نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز فعالیت می‌کند، با استفاده از اتصال Wi-Fi تقریبا ۶ ساعت روشن بود، یک ساعت هم بازی کردیم، ۳۰ دقیقه هم فیلم با کیفیت ۱۰۸۰ تماشا کردیم، ۴۸ دقیقه در فیسبوک چرخیدیم و ۲۳ دقیقه هم در اینستاگرام بودیم! با این حال در انتهای روز ۲۸ درصد از شارژ گوشی باقی مانده بود. البته اگر تمام این کارها را با دیتای موبایل و اینترنت سلولار انجام دهید، زمان کاربری گوشی کمتر خواهد شد. 

برای شارژ گوشی، همان‌طور که در ابتدای نقد و بررسی ریلمی X7 Pro هم گفتیم، این گوشی با یک آداپتور ۶۵ واتی عرضه می‌شود. با اینکه این شارژر نتوانسته رکورد شارژ کامل در ۳۵ دقیقه را بزند، اما در ۳۹ دقیقه و به طور کامل شارژ می‌شود و این مدت زمان باز هم بسیار سریع و خارق‌العاده است. باتری این گوشی در ۱۶ دقیقه حدود ۵۰ درصد شارژ می‌شود، در حالی که انتظار داشتیم در نیم ساعت ۸۳ درصد شارژ شود. با این حال ایرادی به باتری و سرعت شارژ این گوشی وارد نیست و برای یک گوشی میان‌رده عالی است. 

نرم‌افزار؛ اندروید ۱۰، مثل همیشه

گوشی موبایل ریلمی X7 Pro از نسخه اصلی رابط کاربری Realme UI استفاده می‌کند که روی بستر اندروید ۱۰ طراحی شده است. این مورد یکی از اصلی‌ترین مشکلات ما با این گوشی است، چرا که این دستگاه در سال ۲۰۲۱ باید اندروید ۱۱ داشته باشد و اندروید ۱۰ قدیمی شده است. هم‌چنین X7 Pro زمانی معرفی شد که اندروید ۱۱ هنوز به طور رسمی منتشر نشده بود و فقط به این دلیل که ما چند ماه دیر آن را دریافت کردیم، به این معنی نیست که این گوشی نباید جهشی فوق‌العاده داشته باشد. البته به‌روزرسانی نرم‌افزار قطعا در دستور کار این گوشی قرار خواهد گرفت، اما هنوز در این مورد هیچ اعلان رسمی و موثقی وجود ندارد. 

مشخصات سخت‌افزاری 

در این قسمت از نقد و بررسی ریلمی X7 Pro باید بگوییم این گوشی یکی از معدود دستگاه‌هایی است که از چیپ‌ست مدیاتک Dimensity 1000+ استفاده می‌کند. این تراشه بهترین پیشنهاد تولیدکننده چینی است که برای یک گوشی میان‌رده استفاده شده است. تراشه اصلی با معماری ۷ نانومتری ساخته شده و دارای یک پردازنده هشت‌هسته‌ای، متشکل از چهار هسته Cortex-A55 با توان پردازشی ۲.۶ گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A77 با توان پردازشی ۲ گیگاهرتز است که با یک پردازنده گرافیکی Mali-G77 MP9 همراه شده است. این تراشه مودم 5G هم دارد و به این معنی است که می‌تواند از شبکه پرسرعت 5G استفاده کند. این تراشه با این ویژگی مثل تمام چیپ‌ست‌های گران‌قیمتی است که از سال ۲۰۲۱ به بازار گوشی‌های موبایل راه پیدا کرده‌اند. 

همان‌طور که معیارها و نتایج تست‌ها نشان می‌دهد، Dimensity 1000+ عملکرد بسیار خوبی دارد و یک تراشه قدرتمند به حساب می‌آید. اگرچه این تراشه در حد Exynos 2100 یا Snapdragon 888 نیست، اما با Kirin 9000 و SD865 برابر است و این تراشه برای یک گوشی میان‌رده عالی است! 

دوربین؛ لباس پرچم‌داران

با وجود اینکه دوربین X7 Pro یک دوربین چهارگانه است، اما می‌خواهیم در این قسمت از نقد و بررسی ریلمی X7 Pro آن را نقد کنیم! این دوربین چهار لنز دارد، اما در عمل فقط دو مورد آن دوربین‌های واقعی هستند و کارایی دارند. 

دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی با سنسور Quad Bayer است که با وضوح پیش‌فرض ۱۶ مگاپیکسل عکاسی می‌کند. فاصله کانونی ۲۶ میلی‌متر و دیافراگم f/1.8 دارد. 

دوربین فوق عریض زاویه دید ۱۱۹ درجه دارد و دیافراگم آن f/2.25 است. این لنز وضوح ۸ مگاپیکسل دارد و ریلمی درباره این لنز وسواس زیادی به خرج داده است. 

در کنار این دو لنز، دو سنسور ۲ مگاپیکسلی برای عکاسی ماکرو و تشخیص عمق وجود دارند که ما انتظار داشتیم لنز تله‌فوتو را روی این گوشی ببینیم که متاسفانه ناامید شدیم. 

دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی هم با فاصله کانونی ۲۶ میلی‌متر روی قاب جلویی قرار دارد و با وضوح ۳۲ مگاپیکسل عکاسی می‌کند که کیفیت فوق‌العاده‌ای برای تصاویر ثبت‌شده به ارمغان می‌آورد.

جمع‌‌بندی؛ میان‌رده‌ای در لباس پرچم‌داران

تراشه قدرتمند، نمایشگر عالی، شارژ سریع و باتری با طول عمر خوب و هم‌چنین بلندگوهای استریو، گزینه‌هایی هستند که معمولا در گوشی‌های پرچم‌دار و گران‌قیمت دیده می‌شود. اما ریلمی X7 Pro یکی از میان‌رده‌های جذاب امسال است که تمام این ویژگی‌ها را دارد. طراحی و کیفیت ساخت این گوشی هم واقعا خوب است و البته شعار تجاری «Dare to Leap» تنها چیزی است که باعث می‌شود امتیاز کامل طراحی را به این گوشی ندهیم و کمی ناامید شدیم! 

اندروید ۱۰، دوربین‌هایی نسبتا ناکارآمد و عدم وجود درگاه کارت حافظه و فضای ذخیره‌سازی پایین (۱۲۸ گیگابایت) مواردی هستند که شاید بد نباشد هنگام خرید گوشی به آن‌ها توجه کنید. اما مزایای این گوشی به حدی زیاد هستند که معایب آن را پوشش دهند.