به آخرین قسمت از معرفی گوشی های برتر سال ۲۰۲۰ به انتخاب وبسایت GSMArena رسیدیم. در این مقالات منتقدان سرشناس این وبسایت به جمع‌بندی محصولات سال ۲۰۲۰ و به طور خاص گوشی‌های هوشمند تولید شده در سال ۲۰۲۰ پرداختند و پنج مورد از گوشی‌های مورد علاقه خود را انتخاب کردند. در آخرین قسمت به بررسی انتخاب‌های «چیپ» (Chip)، یکی دیگر از منتقدان وبسایت GSMArena می‌پردازیم. با موبایلتو همراه باشید. 

مطالبی که در ادامه آمده است، از زبان «چیپ» است.

وقت آن رسیده تا مجموعه مقالات گوشی های برتر سال ۲۰۲۰ به انتخاب وبسایت GSMArena را به اتمام برسانم و گوشی‌های هوشمندی را معرفی کنم که در این سال پرحادثه و عجیب بیشتر از همه من را تحت تاثیر قرار دادند و گوشی‌های محبوب من بودند. اتفاقاتی که در سال ۲۰۲۰ رخ دادند خیلی جالب نبودند، اما وقتی صحبت از تلفن‌های هوشمند باشد، همه‌چیز فرق می‌کند. در حقیقت سال ۲۰۲۰ برای خوره‌ها و گیک‌های گوشی‌های هوشمند، سال فوق‌العاده‌ای بود.

این مقاله آخرین نسخه در مجموعه‌ای نسبتا طولانی بود که به طور حتم تعداد زیادی از گوشی‌ها بارها معرفی شدند و به راستی دستگاه‌های فوق‌العاده‌ای بودند. به همین دلیل من هم گوشی‌های مورد علاقه خودم را لیست می‌کنم و از شماره ۶ به شماره ۱ می‌روم! اوه، این لیست پنج‌تایی است؟ پس یک گوشی به عنوان گل سر سبد معرفی می‌شود.

گل سر سبد سال ۲۰۲۰: هوآوی میت ۴۰ پرو (Huawei Mate 40 Pro)

Huawei Mate 40 Pro

این گوشی می‌توانست بی‌نقص‌ترین، بهترین و زیباترین گوشی سال ۲۰۲۰ باشد. هوآوی میت ۴۰ پرو تلفن فوق‌العاده‌ای است و اگر خدمات گوگل و عرضه محدود تراشه دست و پای آن را نبسته بود، بدون شک پرفروش‌ترین گوشی تاریخ می‌شد! به نظر من این گوشی چهارمین گوشی زیبای تولید شده در سال ۲۰۲۰ است. دوربینی جذاب و باورنکردنی، نمایشگری شگفت‌انگیز و طراحی زیبای بدنه که هیچ ایرادی به آن‌ها وارد نیست. بدیهی است این گوشی امکانات و ویژگی‌های جذاب دیگری مثل نرم‌افزار عالی، عملکرد سریع و شارژ فوق‌العاده سریع دارد که باعث شده یکی از گوشی های برتر سال ۲۰۲۰ به انتخاب وبسایت GSMArena باشد. 

بیشتر مردم به میت ۴۰ پرو فرصتی نخواهند داد، چرا که ما بنده عادت هستیم و از عادت کردن به چیزهای جدید متنفریم. عده زیادی شانس کار کردن با میت ۴۰ پرو را از دست خواهند داد، چون AppGallery و خدمات موبایل هوآوی پیشرفت‌های چشمگیری داشتند و می‌توانند تا حد زیادی نیازهای کاربران را رفع کنند. این گوشی با چند تنظیم و تغییر جزئی می‌تواند به خوبی از پس هر کاری بربیاید.

شماره ۵: ریلمی ایکس ۵۰ پرو (Realme X50 Pro)

Realme X50 Pro

فقط پاییز سال ۲۰۲۰ نبود که گوشی‌های شگفت‌انگیزی به بازار عرضه شد. اوایل سال ۲۰۲۰ چند گوشی فوق‌العاده به بازار عرضه شد که یکی از آن‌ها جزو محبوب‌ترین گوشی‌های من است. در این مقاله گوشی‌هایی را انتخاب کردم که گوشی‌هایی نوآورانه و شگفت‌انگیز بودند. ریلمی ایکس ۵۰ پرو را به این دلیل انتخاب کردم که برای سازندگان و مشتریان زنگ هشداری است که باید به آن توجه کنند.

این گوشی یک نمایشگر عالی، دوربین همه‌کاره و فوق‌العاده (اصلی و سلفی) و تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ دارد و ثابت کرده می‌تواند یک گوشی تمام‌عیار باشد که هر آنچه که نیاز دارید (حتی بیشتر از آنچه که نیاز دارید) داشته باشد و لازم نباشد چند ده میلیون برای آن هزینه کنید. شاید باورتان نشود، اما در نقد و بررسی این گوشی خیلی تلاش کردیم ایرادی از آن بگیریم، اما نشد!

شماره ۴: اوپو فایند ایکس ۲ پرو (Oppo Find X2 Pro)

Oppo Find X2 Pro

این گوشی به راحتی جایزه بهترین پرچم‌دار دست کم گرفته شده سال ۲۰۲۰ را از آن خود می‌کند. همراهی سخت‌افزار با رابط کاربری ColorOS یکی از جذاب‌ترین پیوندهای سال ۲۰۲۰ بود و طراحی زیبای این گوشی هم جای صحبتی باقی نمی‌گذارد. استفاده از چرم گیاهی (Vegan Leather) برای قاب پشتی فایند ایکس ۲ پرو یکی از بهترین انتخاب‌های سال ۲۰۲۰ بود که هیچ‌کس انتظار آن را نداشت.

متاسفانه شناخت ناکافی نام تجاری «اوپو» (Oppo)، کمترین کمپین بازاریابی و محدودیت در دسترس بودن باعث شده است تعداد کمی از افراد در غرب، اوپو ایکس ۲ پرو را بخرند. اما اگر بخواهیم واقع‌بین باشیم، باید بگوییم اگر همه این برند را می‌شناختند، این گوشی یکی از پرفروش‌ترین گوشی‌ها می‌شد و حاضرم شرط ببندم کسانی که در حال حاضر این گوشی را دارند، عاشقش هستند.

شماره ۳: آیفون ۱۲ مینی (Apple iPhone 12 Mini)

Apple iPhone 12 mini

آیفون ۱۲ مینی یک گوشی جذاب و چالش‌برانگیز دیگر است. این گوشی روند به رو رشد ابعاد نمایشگر و بدنه گوشی‌ها را به چالش کشید و با وجود گوشی‌های بسیار گران‌قیمت، این گوشی با ابعاد و قیمتی فوق‌العاده به بازار عرضه شد. البته این واقعیت که آیفون ۱۲ مینی ارزان‌ترین عضو خانواده آیفون ۱۲ است چیزی از ارزش‌های آن کم نمی‌کند، اما مهم‌ترین چیزی که آیفون ۱۲ مینی برای آن زحمت کشیده است، قیمت نیست!

اپل همیشه همین کار را می‌کند، کاری که هیچ‌کس نمی‌کند! در حال حاضر هیچ گوشی هوشمندی مثل آیفون ‍۱۲ مینی در بازار وجود ندارد. این گوشی یک پرچم‌دار بی‌رقیب و بی‌عیب و نقص است. تنها چیزی که در آیفون‌های ۱۲ پرو و ۱۲ پرو مکس هست و در این گوشی نیست، یک دوربین تله‌فوتو است. این گوشی به راحتی در جیب قرار می‌گیرد و بسیار سبک است.

حتی درباره طول عمر باتری این گوشی هم هیچ ایرادی وجود ندارد و همان‌طور که گفتم در حال حاضر هیچ گوشی هوشمندی مثل آیفون ۱۲ مینی نیست و کاملا منحصر به فرد است و هیچ چیزی وجود ندارد که بتوانید با این گوشی مقایسه کنید. شاید هم وجود داشته باشد! گوشی بعدی را ببینید.

شماره ۲: سامسونگ گلکسی زد فلیپ (Samsung Galaxy Z Flip)

Samsung Galaxy Z Flip

جالب‌ترین نکته در صحنه فناوری سال ۲۰۲۰ ورود گوشی‌های تاشو بود. البته گلکسی Z Fold و Mate X سال ۲۰۱۹ به بازار عرض شدند، اما این دو گوشی بیشتر شبیه یک نمونه آزمایشی بودند و به درد استفاده روزانه نمی‌خوردند. اما در سال ۲۰۲۰، گوشی‌های تاشویی که به بازار عرضه شدند شگفت‌انگیز بودند. چه کسی می‌تواند بگوید گلکسی زد فلیپ زیبا نیست؟ تنها گزینه‌ای که از زد فلیپ زیباتر است، موتورولا Razr 5G است، اما ایراداتی داشت که باعث شد در این فهرست قرار نگیرد. 

برتری این گوشی فقط به خاطر زیبایی ظاهری‌اش نیست. گوشی گلکسی زد فلیپ تا ۸۷.۴ میلی‌متر جمع می‌شود، یعنی در حالت بسته فقط دو سوم ارتفاع آیفون ۱۲ مینی جا می‌گیرد و تقریبا صفحه‌نمایشی هم‌اندازه آیفون ۱۲ پرو مکس دارد که از وسط به دو نیم تقسیم می‌شود.

طراحی تاشو استفاده از گوشی را هم جالب‌تر می‌کند. لولاها به شما این امکان را می‌دهند تا گوشی را روی میز قرار دهید. در گوشی مورد بحث ما، این لولا مثل یک سه‌پایه عمل می‌کند و می‌توانید برای عکاسی سلفی یا تماس‌های ویدیویی از آن استفاده کنید. در حالی که صفحه‌نمایش خارجی کوچک است، اما هنوز به اندازه‌ای خوب هست که به شما اجازه بدهد با دوربین اصلی سلفی بگیرید و از کیفیت بالای آن استفاده کنید. بنابراین به این نتیجه می‌رسیم که گوشی‌های تاشو نه تنها به شما این امکان را می‌دهند تا بهترین‌ها را داشته باشید، بلکه طراحی جدید و جذابی دارند که برای سنت‌شکنی و نوآوری عالی هستند.

هم‌چنین خیلی کوتاه و سریع به موضوع دوام و قابلیت استفاده گوشی‌های تاشو هم اشاره می‌کنم. منتقدان زیادی از گوشی‌های تاشو ایراد گرفتند و دوام و استحکام نمایشگر را زیر سوال بردند. اما عده زیادی هم بعد از ماه‌ها کار کردن با این گوشی‌ها هیچ مشکلی نداشتند و به نظرات منفی اهمیتی ندادند. البته همان‌طور که گفتم ما بنده عادت هستیم و پاسخ اولیه ما به تغییرات، انکار است!

برای کسانی که تغییرات را راحت‌تر می‌پذیرند و فکر بازتری دارند، دو نکته را عنوان می‌کنم. اول، نمایشگر گوشی‌های معمولی هنگام قرار گرفتن در جیب یا کیف، در آسیب‌پذیرترین حالت خود هستند. نمایشگر سامسونگ گلکسی زد فلیپ در مقایسه با گوشی‌های دیگر بازار امنیت بیشتری دارد و نمایشگر آن در معرض آسیب کمتری قرار می‌گیرد. دوم، بعد از گذشت ماه‌ها، این گوشی هم‌چنان ظاهری جذاب و جدید دارد و مثل بسیاری از گوشی‌های معمولی بازار عادی نمی‌شود. 

شماره ۱: سامسونگ گلکسی زد فولد ۲ (Samsung Galaxy Z Fold 2)

Samsung Galaxy Z Fold2

بعد از معرفی زد فلیپ، احتمالا تعجب نکردید که انتخاب اول من سامسونگ گلکسی زد فولد ۲ بوده باشد. گوشی زد فولد ۲ اولین گوشی محبوب من در سال ۲۰۲۰ بود، چرا که کار کردن با آن و تجربه کاربری روزمره آن برای من راحت‌تر از زد فلیپ بود. در غیر این صورت به نظر من هر دوی آن‌ها از نظر کیفیت و جذابیت در یک سطح قرار دارند. این گوشی دو گزینه را در اختیار شما قرار می‌دهد که هر دوی آن‌ها جذاب هستند. اول، یک نمایشگر بزرگ با بهره‌وری بی‌نظیر و قابل استفاده به عنوان تبلت برای کاربری مدیا و یک گوشی معمولی که تا می‌شود و به راحتی در جیبتان قرار می‌گیرد.

من این گوشی را به عنوان گوشی اصلی خود انتخاب کردم و چند ماه است از آن استفاده می‌کنم و در این مدت درباره یک نکته کاملا متقاعد شدم؛ آن هم این که اگر تنظیمات دوربین این گوشی را به درستی انجام دهید، بدون اغراق بهترین و با ارزش‌ترین دوربین در بین تمام پرچم‌داران را خواهید داشت. پس به جای اینکه کمتر هزینه کنید و یک گوشی خسته‌کننده بخرید، کمی دست و دل‌باز باشید و این گوشی فوق‌العاده جذاب را انتخاب کنید.