پیش از آنکه این مجموعه مقالات را شروع کنیم و به معرفی گوشی های برتر سال ۲۰۲۰ بپردازیم، باید درباره چند موضوع صحبت کنیم. این فهرست به انتخاب منتقدان GSMArena تهیه شده و کاملا نظر شخصی آن‌هاست. البته در کنار سلیقه منتقدان، نظر کاربران هم در انتخاب این گوشی‌ها دخیل بوده است.  برای اینکه مقالات طولانی و خسته‌کننده نشوند، تصمیم گرفتیم در هر مقاله پنج مورد از گوشی های برتر سال ۲۰۲۰ به انتخاب وبسایت GSMArena را به شما معرفی کنیم. با موبایلتو همراه باشید.

گاهی به نظر می‌رسد تولیدکنندگان سعی دارند کاری کنند گوشی‌های بدتر و بدتری تولید شود. با اندروید دشمنی نداریم، اما گاهی اضافه کردن یک ویژگی بی‌استفاده و در عوض آن حذف دوربین کاربردی ۲ مگاپیکسلی تله‌فوتو یکی از گزینه‌هایی است که واقعا باید تولیدکنندگان را سرزنش کرد.

همه کسانی که گوشی جدیدی می‌خرند، می‌خواهند دستگاهی داشته باشند که سال‌ها برای آن‌ها کار کند و بعد از یک یا دو سال باعث سردرد و اعصاب‌خوردی آن‌ها نشود. البته عده دیگری هم هستند که نمی‌توانند چند سال با یک گوشی سر کنند و به محض معرفی مدل‌های جدید باید گوشی خسته‌کننده خود را با مدل جدید تعویض کنند (من هم جزو همین دسته هستم و به همین دلیل است که آیفون X خودم را با آیفون ۱۲ پرو عوض کردم!). 

سال ۲۰۲۰ سال متفاوتی برای بسیاری از شرکت‌های تولید‌کننده گوشی‌های هوشمند و کاربران آن‌ها بود. در سالی که گذشت، گوشی‌های جذاب و فوق‌العاده‌ای به بازار عرضه شدند که ویژگی‌های جذابی داشتند؛ تاشو بودند، نمایشگر با نرخ تازه‌سازی بالا داشتند، از شارژ سریع با سیم یا بی‌سیم و شارژ بی‌سیم معکوس پشتیبانی می‌کردند و به شبکه پرسرعت 5G متصل می‌شد و امکانات جذاب دیگری داشتند. درست است که این ویژگی‌ها سال ۲۰۱۹ هم وجود داشتند، اما خیلی ابتدایی و تجربی بودند و امسال همه آن‌ها تکامل پیدا کردند.

با توجه به صحبت‌های بالا، در این مقاله و امروز در موبایلتو گوشی های برتر سال ۲۰۲۰ به انتخاب وبسایت GSMArena را با مرور می‌کنیم. 

معرفی گوشی های برتر سال ۲۰۲۰ به انتخاب وبسایت GSMArena

Apple iPhone 12 mini

اپل آیفون ۱۲ مینی (Apple iPhone 12 Mini)

طی چند سال گذشته ما مجبور شدیم چندین بار تعریف واژه «بزرگ» را تغییر دهیم. در عین حال، گوشی‌های کوچک همگی ناپدید شدند. شاید باورتان نشود، اما عده زیادی هستند که هنوز گوشی آیفون SE خود را به خاطر ابعاد جمع و جور و جذابش نگه داشتند و با آن کار می‌کنند. خیلی‌ها از خیر نسل ۱۱ آیفون گذشتند و به جای این گوشی‌ها، نسخه آیفون SE 2020 را انتخاب کردند. اما به دلیل پیشرفت تکنولوژی و تغییر سلیقه کاربران، شاید مدت زیادی نتوانید با گوشی‌های کوچکی مثل آیفون SE کار کنید، چون بسیاری از وبسایت‌های مدرن با نمایشگر ۴ اینچی و نسبت تصویر ۱۶:۹ کار نمی‌کنند.

آیفون ۱۲ مینی زیباترین گوشی جمع و جور است و محتوای مدرن با نمایشگر ۵.۴ اینچی بهتر کار می‌کنند. این گوشی با وجود ابعاد کوچکش، یک پرچم‌دار تمام عیار است، پردازنده‌ای سریع دارد، از شبکه پرسرعت 5G پشتیبانی می‌کند و سال‌ها می‌توانید از به‌روزرسانی نرم‌افزار و سیستم‌عامل iOS بهره‌مند شوید. به نظر «پیتر» که عاشق دوربین‌های عالی است، این گوشی یک قدم با بی‌نقص بودن فاصله دارد و اگر سال دیگر اپل یک لنز تله‌فوتو هم به این گوشی اضافه کند، دیگر هیچ ایرادی نمی‌توان روی این گوشی گذاشت.

سال بعد می‌تواند سال پر رقابتی برای تمام تولیدکنندگان موبایل باشد. اپل تاثیر زیادی روی روند تولید گوشی‌های هوشمند دارد. اپل جک ۳.۵ میلی‌متری صدا را حذف کرد و به دنبال او بسیاری از تولیدکنندگان همین کار را کردند. حالا به نظر می‌رسد، حذف شارژر از بسته محصولات و تولید گوشی‌های کوچک ترند جدیدی باشد که اپل آن را باب خواهد کرد.

Sony Xperia 5 II

سونی اکسپریا ۵ Sony Xperia 5 II) II)

در حال حاضر ممکن است به گوشی‌های کامپکت و جمع و جور سونی اکسپریا فکر کنید، اما این قسمت درباره آن‌ها نیست. سونی Xperia 5 II یکی از گوشی‌های کامپکت نیست، اما یکی از گوشی‌های بسیار جذاب است که اندازه آن تا حد زیادی قابل قبول است. 

نسخه بزرگ‌تر این خانواده یعنی Xperia 1 II ممکن است از امکانات بالاتری مثل صفحه‌نمایش 4K OLED بهره‌مند شده باشد که روی کاغذ بهتر به نظر برسد، اما در عمل تفاوت زیادی با نسخه کوچک‌تر خود ندارد. ما نمایشگر اولد ۱۲۰ هرتزی سری ۵ را ترجیح می‌دهیم و طراحی حاشیه کلاسیک با قرارگیری دوربین سلفی را بیشتر دوست داریم. 

این گوشی سونی یک دوربین سه‌گانه دارد که خوشبختانه لنز تله‌فوتو هم یکی از آن‌هاست. طول عمر باتری تحسین‌برانگیز است. قیمت کمی جاه‌طلبانه است و امیدواریم در سال آینده گوشی‌های این نسل با قیمت مناسب‌تری به فروش برسند.

Samsung Galaxy Z Fold2

سامسونگ گلکسی زد فولد ۲ (Samsung Galaxy Z Fold 2)

گوشی موبایل گلکسی زد فولد ۲ اولین گوشی سال ۲۰۲۰ بود که طراحی آینده‌نگرانه‌ای داشت. عرضه اولین نسخه معیوب و مشکل‌دار فولد در سال ۲۰۱۹ باعث شد زد فولد ۲ یک اسباب‌بازی گران‌قیمت به نظر برسد، اما سامسونگ از شکست سال قبل درس گرفت و لولاهای زد فولد ۲ واقعا خوب و مقاوم و قابل اعتماد بودند، گوشی به طور کلی مشکلات گذشته را نداشت و در نتیجه باعث شد زد فولد ۲ جزو برترین گوشی های سال ۲۰۲۰ به انتخاب وبسایت GSMArena و بسیاری از منتقدان و کاربران شود. 

Asus Zenfone 7 (Pro)

ایسوس ذن‌فون ۷ پرو (Asus Zenfone 7 Pro)

گوشی موبایل ذن‌فون ۷ پرو یکی از گوشی‌های جذاب سال ۲۰۲۰ بود که بسیاری از گوشی‌های نوآورانه مثل وان‌پلاس را پشت سر گذاشت. اگر این گوشی کمی کوچک‌تر بود، می‌توانست جایگزین بسیاری از گوشی‌هایی باشد که در سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه شدند. در GSMArena تعداد زیادی از کارمندان، راگ فون ۳ (ROG Phone 3) را انتخاب کردند، اما به نظر «پیتر»، ذن‌فون ۷ پرو گوشی بهتری است و ویژگی‌های جذاب‌تری دارد. 

گوشی راگ یک گوشی گیمینگ است و برای کسانی مناسب است که می‌خواهند با لوازم جانبی و اکسسوری‌های ایسوس کار کنند. علاوه بر آن، بازی‌های کمی هستند که با نرخ تازه‌سازی ۹۰ هرتز کار کنند و گیمرهای موبایل به اندازه گیمرهای حرفه‌ای کامپیوتر و کنسول‌های خانگی نیستند. اگر به این مسئله اهمیت نمی‌دهید، نمایشگر ۹۰ هرتز با فناوری HDR10+ و پنل سوپر آمولد عالی است و باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی آن به اندازه کافی بزرگ و با دوام است.

ایسوس هم توانسته دوربین سه‌گانه را در گوشی ذن‌فون ۷ پرو به کار گیرد. این دوربین یک لولای چرخشی دارد و هم به دوربین پشت و دوربین اصلی تبدیل می‌شود، هم باز می‌شود و نقش دوربین سلفی را بازی می‌کند. این دوربین سه‌گانه یک لنز اصلی با لرزشگر اپتیکال تصویر و یک لنز تله‌فوتو دارد. این گوشی نسخه پلاس ۸۶۵ را به کار گرفته و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی دارد که می‌توانید با کارت حافظه داخلی این میزان را افزایش دهید.

Xiaomi Mi 10 Ultra

شیائومی می ۱۰ اولترا (Xiaomi Mi 10 Ultra)

واقعا چرا شیائومی می ۱۰ اولترا در تمام جهان فروخته نمی‌شود. این گوشی همه چیزهایی که از یک گوشی انتظار دارید، دارد و یک گوشی عالی است. دوربین این گوشی هوشمندانه و عالی طراحی شده و کورکورانه پیکسل و تعداد دوربین گوشی‌های دیگر را تقلید نکرده است. دوربین‌های این گوشی تعادل خوبی بین وضوح و اندازه پیکسل برقرار کرده و به همین دلیل عکس‌های بی‌نقصی می‌گیرد.

ترکیب دوگانه تله‌فوتو با بزرگ‌نمایی ۵ برابر به اضافه لنز عادی با بزرگ‌نمایی دو برابر تا سال ۲۰۲۱ یک ترکیب عادی خواهد بود. بیشتر پرچم‌داران سال ۲۰۲۰ دوربین‌هایی با بزرگ‌نمایی دیجیتال داشتند، اما بزرگ‌نمایی اپتیکال مزیت فوق‌العاده‌ای است که همه گوشی‌ها ندارند.

یکی از حوزه‌هایی که شیائومی تعادل را بر هم زده و دیوانه‌وار عمل کرده، شارژر ۱۲۰ واتی با سیم و شارژر ۵۰ واتی بی‌سیم است که واقعا تحسین‌برانگیز است و تمام معادلات را بر هم می‌زند. با این حال، به نظر می‌رسد شیائومی می ۱۰ اولترا همیشه یک گزینه جذاب باقی می‌ماند. احتمالا اگر این گوشی در تمام جهان عرضه می‌شد، می‌توانست بازار را به دست بگیرید و از بسیاری برندهای دیگر مثل سامسونگ و هوآوی پیشی بگیرد.