گوشی موبایل ویوو V20 Pro 5G در ماه سپتامبر ۲۰۲۰ معرفی شد، اما در حال حاضر فقط در هند موجود است و به فروش می‌رسد. درباره بررسی کامل نسخه اصلی V20 اصلی مطالب زیادی نوشته شده است و ما رویکرد کمپانی Vivo را برای ساخت گوشی‌های جدید تحسین می‌کنیم. امروز در موبایلتو قرار است به نقد و بررسی ویوو V20 Pro 5G بپردازیم و ببینیم چه چیزی باعث شده این گوشی «پرو» باشد!

طراحی و ساخت 

اگر با نسخه اصلی این گوشی آشنا باشید، می‌بینید که از نظر ظاهری تفاوت چندانی بین نسخه اصلی و نسخه «پرو» وجود ندارد. اما با وجود نمایشگری با ابعاد یکسان، V20 Pro چند میلی‌متر کوتاه‌تر است. این چند میلی‌متر کوتاه‌تر بودن به این معنی نیست که می‌توانید به راحتی و با یک دست با این گوشی کار کنید.

طراحی

بزل‌ها (حاشیه‌ها) خیلی باریک نیستند، اما مزاحم هم نیستند و برای این ابعاد نمایشگر به خوبی طراحی شده‌اند. چیزی که کمی عجیب بود و انتظار آن را نداشتیم، ناچ (بریدگی بالای صفحه‌نمایش) بود. این ناچ شبیه هیچ‌کدام از انواع بریدگی‌هایی که دیدیم و دوست داشتیم نبوده است و تا حد زیادی قدیمی به نظر می‌رسد. این ناچ برای گوشی جدیدی که در سال ۲۰۲۱ عرضه می‌شود، کمی عجیب و دور از انتظار است. تقریبا تمام گوشی‌های هوشمند جدید یک سوراخ برای دوربین سلفی دارند و ناچ بزرگ در کمتر گوشی هوشمندی دیده می‌شود.

ترند طراحی جدید، استفاده از ناچ را منسوخ کرده است، البته تنها گوشی هوشمندی که از این طراحی استفاده می‌کند اپل است و همیشه بهترین و جذاب‌ترین طراحی را دارد. اما در گوشی‌های جدید اندرویدی، استفاده از ناچ خیلی معمول نیست. با این حال ناچ این گوشی مینیمال است و با اینکه دو سنسور در آن قرار گرفته، فضای زیادی از صفحه‌نمایش را اشغال نمی‌کند. 

قاب پشتی گوشی مثل نسخه اصلی شیشه مات ضد انعکاس دارد. این قاب بسیار زیباست و تا حدی کمک می‌کند گوشی لیز نخورد و حالت چسبندگی بیشتری داشته باشد. 

بهترین نکته درباره روکش مات این است که اثر انگشت و لکه به گوشی نمی‌چسبد و اگر هم کمی کثیف شود، در نور خیلی مشخص نیست. این ویژگی روی قاب‌های براق صدق نمی‌کند و لکه‌ها به راحتی قابل مشاهده هستند.

بهتر است در این قسمت به ماژول دوربین هم اشاره کنیم و بگوییم طراحی آن واقعا جذاب است و بسیار هوشمندانه و زیبا طراحی شده است. این ماژول برجستگی زیادی ندارد، البته روی سطح صاف کمی لق می‌زند، اما خیلی زیاد نیست و در کل طراحی خوبی دارد.

مزیت اصلی V20 به نسخه «پرو» آن هم ارث رسیده است و آن هم بدنه باریک و سبکش است. سبک بودن گوشی باعث می‌شود هنگام استفاده از گوشی برای تماشای فیلم، بازی کردن یا کار کردن به مدت طولانی، دستتان خسته نشود و البته باریک بودن بدنه از ویژگی‌های یک گوشی مدرن است. هرروز نمی‌توانید گوشی هوشمندی را ببینید که کمتر از ۸ میلی‌متر ضخامت و ۱۷۰ گرم وزن داشته باشد.

V20 Pro 5G

متاسفانه ارگونومی دستگاه خیلی فوق‌العاده نیست! پشت کاملا مسطح و صاف گوشی کمی ناخوشایند است و طراحی باریک آن باعث می‌شود قاب کاملا در دستتان گم شود و اگر دستتان بزرگ باشد، ممکن است کار کردن با آن کمی سخت شود.

کناره‌ها خمیده هستند و اگرچه از پلاستیک براق ساخته شدند، اما حس ارزان بودن به گوشی نمی‌دهند. فریم براق است و کاملا با رنگ پشت ترکیب می‌شود. بر خلاف نسخه اصلی، نسخه «پرو» جک ۳.۵ میلی‌متری صدا ندارد، اما ویوو با سخاوت تمام یک دانگل هم در جعبه این گوشی گذاشته است. دکمه پاور و دکمه تنظیم صدا در سمت راست قرار دارند و کار کردن با آن‌ها خوشایند است. 

سخت‌افزار و کارایی

بین V20 اصلی و V20 Pro چند تفاوت اساسی وجود دارد. قابل توجه‌ترین مورد، تراشه نسخه پرو است. این گوشی از پردازنده اسنپدراگون 765G استفاده می‌کند که در مقایسه با نسخه عادی قدرتمند‌تر است و برای کاربری گیمینگ هم از آن استفاده می‌شود و قابلیت اتصال 5G هم دارد. نسخه اصلی این گوشی از پردازنده اسنپدراگون 720G استفاده می‌کند.

دومین تفاوت بزرگ، عدم وجود درگاه کارت حافظه جانبی و حذف جک صوتی در نسخه پرو است. واقعا نمی‌دانیم ویوو چرا این کار را انجام داده و چرا دو گوشی تقریبا یکسان طراحی کرده و ساخته که حتی نمایشگر یکسان هم دارند. هر چند در نسخه پرو یک لنز سلفی فوق‌العاده خواهید داشت که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم.

صحبت از نمایشگر شد. گوشی V20 Pro 5G یک پنل ۶.۴۴ اینچی آمولد دارد که از فناوری HDR10 پشتیبانی می‌کند و وضوح تصویر آن ۲۴۰۰x۱۰۸۰ پیکسل است. از آنجایی که این گوشی تازه وارد بازار شده،‌ هنوز تست‌های دقیق و تخصصی روی نمایشگر انجام نشده، اما طی بررسی‌های انجام شده، روشنایی این نمایشگر در نور طبیعی بسیار خوب است و فکر نکنیم تفاوت چندانی با نسخه اصلی داشته باشد.

تنها ایرادی که می‌توان به نمایشگر گرفت، نرخ تازه‌سازی بالای نمایشگر است که حتی در میان‌رده‌ها هم نمایشگرهای ۹۰ هرتزی استفاده می‌شود. زیر نمایشگر یک حسگر اثر انگشت مخفی شده است که سریع عمل می‌کند و خطایی نداشت و همین گزینه یکی از مزیت‌های جذاب این گوشی است.

با کمال تعجب نسخه «پرو» فقط یک پیکربندی دارد و آن هم شامل ۸ گیگابایت رم و ‍۱۲۸ گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی است و نسخه بالاتر مثل ۲۵۶ گیگابایت ندارد.

تنظیمات دوربین دقیقا مشابه V20 اصلی است. حداقل در قاب پشتی که این‌طور است. در این گوشی یک لنز اصلی ۶۴ مگاپیکسلی با گشودگی دریچه دیافراگم f/1.9 وجود دارد که به کمک یک لنز ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دریچه دیافراگم f/2.2 و یک لنز ۲ مگاپیکسلی برای تشخیص عمق کامل می‌شود.

بریدگی یا همان ناچ در بالای نمایشگر، یک سنسور ۴۴ مگاپیکسلی با گشودگی دریچه دیافراگم f/2.0 و یک لنز ثانویه ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دریچه دیافراگم f/2.3 قرار دارد. اگر اغلب، سلفی‌های دسته‌جمعی می‌گیرید، این لنز خیلی کمکتان خواهد کرد.

یک باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی وظیفه روشن نگه‌داشتن گوشی را به عهده دارد. این ظرفیت با توجه به تولیدات جدید در سال ۲۰۲۰ و استانداردهای امروزی کمی پایین است. اما وقتی V20 پرو را تست کردیم، واقعا نتایج خوبی داشت و نباید نگران حجم باتری خود باشید.

وقتی نوبت به شارژ سریع می‌رسد، تلفن از یک شارژر ۳۳ وات استفاده می‌کند که در جعبه محصول قرار گرفته است. این باتری با استفاده از شارژرش، در ۳۵ دقیقه به ۶۵ درصد می‌رسد. طبق ادعای کمپانی Vivo گفته شده بود ۶۵ درصد باتری در مدت ۳۰ دقیقه شارژ می‌شود، اما تست‌های انجام شده ثابت کرد این زمان ۵ دقیقه بیشتر است.

جالب است بدانید نسخه اصلی V20 در مدت ۳۰ دقیقه به ۶۵ درصد می‌رسد، بنابراین تفاوت زمان شارژ بین این دو گوشی می‌تواند به خاطر گازهای گرمایی یا پردازنده‌ها باشد. در هر صورت، حتی اگر شارژر ۳۳ واتی سریع‌ترین شارژر موجود نباشد، باز هم با باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی به خوبی هماهنگ شده است.

نرم‌افزار و عملکرد

پس از عرضه گوشی به بازار، V20 Pro 5G با اندروید ۱۰ کار می‌کرد، اما کمی بعد، ویوو نسخه‌ای برای به‌روزرسانی آماده کرد که اندروید ۱۰ را به اندروید ۱۱ ارتقا داد. نسخه Funtouch یا همان رابط کاربری گوشی هم ۱۱ است و بیشتر ویژگی‌ها و امکانات گوشی برای کسانی که با این رابط کاربری کار کردند، جدید نیست. 

دوربین

علاوه بر ویژگی‌های معمول دوربین که می‌توانید در تمام گوشی‌ها و البته در V20 Pro 5G انتظار داشته باشید، ویوو چند مورد جدید را به گوشی اضافه کرده است که یک کشف نادر در گوشی‌های میان‌رده است. به عنوان مثال، می‌توانید با لنز عقب و جلو و به طور همزمان فیلم‌برداری کنید و می‌توانید با دوربین فوق عریض و با استفاده از حالت پرو (Pro Mode) تصاویری با زاویه دید عریض بگیرید.

هم‌چنین 3D Sound Tracking یک ویژگی جالب جدید است که به شما امکان می‌دهد موضوعی را که از آن فیلم‌برداری کردید ردیابی کنید و صداهای محیط در پس زمینه را حذف کنید. دوربین‌های این گوشی قابلیت فیلم‌برداری با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد و احتمالا به خاطر قدرت پردازش اضافی که نیاز دارد، به این اعداد محدود است.

جمع‌بندی

با بررسی ویوو V20 Pro 5G و کار کردن با آن، می‌توان نتیجه گرفت این گوشی شباهت زیادی به نسخه اصلی خود دارد و البته تفاوت‌هایی هم دارد که به جز یکی دو مورد، خیلی چشم‌گیر نیستند.

با این حال، V20 Pro 5G کاملا تازه و جدید به نظر می‌رسد و دستگاه زیبایی است. البته با توجه به سخت‌افزار و کارایی، شاید به نظر عده‌ای قیمت بالایی داشته باشد. قیمت بالای V20 Pro 5G ممکن است آن را در دسته رقبایی قرار دهد که کار را برای او سخت کنند. گوشی‌هایی با ویژگی‌های فوق‌العاده مثل شیائومی Mi 10i یا حتی OnePlus Nord!

با توجه به شرایط بازار، قابلیت‌های 5G در هند شاید چندان ایده خوبی نباشد! پذیرش گسترده شبکه 5G در هند هنوز خیلی کار دارد و تا آن زمان، شاید ویوو گوشی 5G بهتر و ارزان‌تری ساخته باشد.